10 situaties waarin je een citroen kunt gebruiken in plaats van een chemisch produkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 situaties waarin je een citroen kunt…
De kleur van de knop waarop je zou drukken, kan je enkele aanwijzingen geven over je huidige stemming Een jongen maakt een salontafel, maar als hij op een knop drukt gebeurt er iets magisch

10 situaties waarin je een citroen kunt gebruiken in plaats van een chemisch produkt

Door Janine
1.884
Advertisement

Een citroen is niet alleen een zure vrucht met vitamine C dat goed past bij kip en vis, dankzij zijn chemische eigenschappen kunnen we het op vele manieren gebruiken. Naast verschillende culinaire toepassingen kunnen we citroen gebruiken voor het huis en ons lichaam, als we maar weten hoe.

En niet te vergeten is een limonade met ijs altijd de beste remedie als je dorst hebt in de zomer! Maar laten we eens kijken naar de tips.

Alternatief gebruik van citroen bij het eten

foto: pixabay.com

Het voorkomt dat rijst gaat klonteren. Als je rijst kookt hoef je alleen maar een eetlepel citroen in het gekookte water te doen en je zult zien dat het niet gaat klonteren!

Het voorkomt dat fruit achteruit gaat. Als je fruit snijdt en niet alles opeet heeft het de neiging om te oxideren en bruin te worden. Dit kun je voorkomen door citroen over het fruit te wrijven of wat citroensap te sprenkelen over de stukjes gesneden fruit, je zult zien dat het nog steeds lekker is!

Frist de sla op. Als de bladeren van de sla niet zo fris meer zijn, dompel ze dan in een kom met koud water en citroensap, laat het een uurtje staan en spoel dan om. Je zult zien hoe knapperig de sla nog is!

Alternatief gebruik van citroen in huis

foto: pixabay.com

Maakt metaal schoon. Het zuur van de citroen is optimaal om vet en viezigheid van alle voorwerpen van metaal te verwijderen, vooral omdat het het materiaal niet aantast. Om je zilverwerk schoon te maken, wrijf je met wat citroen, spoel het af en droog je het met een doekje.

Maakt snijplanken schoon. Besprenkel het citroensap over je houten of plastic snijplanken en laat het een half uurtje intrekken. Spoel het af, en je snijplank heeft geen vlekken en geen nare luchtjes meer.

Geeft de vaatwasser een frisse geur. Gooi een citroen nadat je het hebt uitgeperst niet weg maar stop het in de vaatwasser tijdens de volgende was om nare luchtjes te verwijderen.

Het is een natuurlijke vetverwijderaar. Als een heerlijk diner vet heeft achtergelaten op jouw pannen en je ze niet makkelijk schoon krijgt, zet de pannen dan een paar minuten in water met citroen, het zuur zorgt ervoor dat het vet oplost!

Advertisement

Alternatieve gebruiken van citroenen voor het lichaam

foto: pixabay.com

Het is een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Als je het met wat water drinkt kan het een brandend gevoel door een keelontsteking verzachten. Het kan ook puur genomen worden voor een sterkere behandeling.

Bleekt verkleurde nagels. Produkten die nagellak verwijderen kunnen een gele waas op de nagels achterlaten. Om deze te verwijderen doe je wat citroensap op je vingers, een paar minuten en dan spoel je het af en breng je een hydraterende creme aan.

Tonifieert de huid. Als je een vette huid hebt doe je wat citroensap op een watje en dep je je huid om het te tonifieren en  het vettige effect te verwijderen.

En als je er nog niet genoeg hebt, hieronder vind je nog wat andere tips!

Tags: TrucjesNuttig

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt