Visgraatje in je keel: alles om dit nare gevoel weg te krijgen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Visgraatje in je keel: alles om dit…
8 drankjes die het metabolisme versnellen op een effectieve en natuurlijke manier Een man vindt kleurenfoto's van 100 jaar geleden terug: de Inheemse Amerikanen in al hun schoonheid

Visgraatje in je keel: alles om dit nare gevoel weg te krijgen

4.463
Advertisement

We gaan vis eten en we zeggen dan altijd (of horen zeggen): "Let op want het is schoongemaakt maar er kan nog een graatje in zitten". En helaas is de kans dat je er één doorslikt hoog. Zo hoog dat er mensen zijn die liever geen vis eten.

Wat moet je doen als een visgraatje in je keel vast blijft zitten?

Er zijn verschillende oplossingen, dit zijn ze.

Van heerlijk gerecht tot een graatje in je... keel! Wat te doen als je er één ingeslikt hebt?

1. Hoesten. Het is de eerste verdediging van het lichaam. Probeer flink te hoesten zodat het graatje terug je keel in schiet.

foto: vimeo.com
Advertisement

2. Olijfolie. Als hoesten niet helpt probeer dan een lepeltje olijfolie door te slikken: het smeert de slokdarm waardoor het graatje in je maag zakt.

foto: pixabay.com

3. Zout water drinken: drink een glas zout water in één keer op. Het doorslikken van de vloeistof brengt het graatje naar de maag.

4. Eet een marshmallow: het sponzige zoete snoepgoed neemt de achtergebleven visgraat met zich mee.

Advertisement

5. Bananen: kauw langzaam een banaan, en slik dan snel door. De consistentie van de gekauwde banaan helpt je dat nare gevoel weg te nemen.

6. Broodkruimels zijn altijd een goede remedie geweest tegen ingeslikte visgraten: doop ze in warme melk voor je ze opeet.

foto: Joy | Flickr
Advertisement

7. Azijn: één van de tips van oma is het drinken van azijn verdund met water! Het proberen waard als niets blijkt te helpen!

De opgesomde methoden zijn de meest voorkomende en gebruikte om eventueel vastzittende visgraten te verwijderen. Normaal gesproken, als je er weinig last van hebt, vergeet je het en zakt het graatje vanzelf. Maar als je last blijft houden en moeite met slikken hebt, raden we je aan om een arts in te schakelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt