In korte tijd geld besparen: met deze japanse methode zul je verbaasd zijn hoe makkelijk dat is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In korte tijd geld besparen: met deze…
Een man adopteert een achtergelaten pup: na enkele maanden ontdekt hij dat het een wolf is 19 uitvindingen waar je niet meer zonder zult kunnen

In korte tijd geld besparen: met deze japanse methode zul je verbaasd zijn hoe makkelijk dat is

Door Janine
9.462
Advertisement

Geld besparen is niet zo makkelijk: het is niet alleen een kwestie van veel of weinig geld hebben, maar meer het vermogen van organisatie en planning. Om te kunnen besparen moet je eerst de maandelijke uitgaven weten, en die verdelen in vaste en eventuele. Om dit te vergemakkelijken is er de japanse methode die je zou kunnen helpen beseffen dat je iedere maand geld uitgeeft dat je zou kunnen besparen. Zo werkt het.

Ook al zijn er veel boeken die je manieren van besparing leren, dit is de enige truc die echt werkt!

Aan de basis van deze japanse methode staan twee kwaliteiten die, als je die al hebt of als je die kunt verwerven, een beter mens van je maken, ook op andere gebieden in het leven: we hebben het over consistentie en geduld. Zo gaan we te werk...

1) Haal iedere avond geld uit je portemonnee.

Iedere avond, voor het slapengaan, haal je wat geld uit je portemonnee. Als je bijvoorbeeld €132 hebt, doe je €32 in de kluis (onder het matras, in een kastje of waar je maar wilt) en laat je €100 in je portemonnee. Je moet die €32 zien alsof je ze kwijt bent, en je moet ze in geen geval gebruiken. Wees consistent met je belofte.

De truc werkt met alle soorten geldbedragen, ook al haal je een paar euro uit je portemonnee.

Het advies is ook om zo weinig mogelijk je credit card te gebruiken, omdat je dan het overzicht op wat je uitgeeft kwijtraakt.

2) Iedere keer dat je je salaris ontvangt hou je iets apart.

Hetzelfde wat je iedere avond met je portemonnee doet, doe je iedere maand met je salaris.

Als je bijvoorbeeld €1000 verdient ga dan niet meteen uit eten of winkelen: haal er eerst een groot gedeelte af. Je zou kunnen besluiten €100 van het totaalbedrag te halen, en die bij de bedragen die je elke avond uit je portemonnee haalt doen.

Om deze zeer effectieve methode te testen kun je het een maand proberen: je zult versteld staat hoeveel geld je opzij kunt zetten zonder veel moeite te doen. Het probleem is dat hoe meer geld we op zak hebben, hoe meer we uitgeven. Het is een truc bedacht door japanners om geld in weinig tijd te besparen, en het werkt!

 

Tags: JapanTrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt