De oude Japanse techniek om houten planken samen te voegen zonder lijm of spijkers - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De oude Japanse techniek om houten planken…
10 werknemers die niemand in zijn bedrijf wil hebben 20 foto's van dieren waarbij het ONMOGELIJK is om serieus te blijven

De oude Japanse techniek om houten planken samen te voegen zonder lijm of spijkers

11.715
Advertisement

Voordat houtlijm en schroeven bestonden, gebruikten Japanse timmermannen houten planken om muren of balken te vormen door fascinerende en geavanceerde methoden. De techniek bestond uit het maken van in elkaar passende onderdelen gecombineerd met millimeterprecisie, waardoor de resulterende structuur een onovertroffen stevigheid kreeg.

Hoewel er tegenwoordig modernere en snellere methoden zijn, zijn er in veel regio's van Japan groepen die deze suggestieve traditie voortzetten.

De techniek maakt gebruik van een wig die met een hamer in een speciale gleuf wordt geduwd. Terwijl het naar binnen wordt geduwd, maakt de wig het gat groter; vervolgens wordt het door een grotere wig vervangen, om de gleuf verder te verbreden door aan beide zijden druk uit te oefenen. Het resultaat? Wig na wig, worden de verbindingen gedwongen om zich samen te voegen, en de balken passen in elkaar zonder extra lijm of schroeven.

In deze video kun je goed zien hoe het werkt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt