13 ongelooflijke toepassingen van azijn die je eerder had willen weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
13 ongelooflijke toepassingen van azijn…
15 mensen die absoluut identiek zijn aan hun trouwe viervoeters 30 foto's van dieren die op hun baasjes lijken (of andersom)

13 ongelooflijke toepassingen van azijn die je eerder had willen weten

Door Janine
3.842
Advertisement

We hebben ongetwijfeld allemaal wel een fles azijn in de keuken staan, maar weinigen weten dat dit ingrediënt ook geweldig is voor ander huishoudelijk gebruik, sommige volledig onverwacht. Het is een natuurlijk ingrediënt, veel minder agressief dan chemicaliën, dus in veel gevallen verdient het de voorkeur. Dankzij dit artikel kun je alle toepassingen van azijn op basis van zijn type ontdekken (appelazijn is meer geschikt voor gezichts- en huidbehandelingen!): van het schoonmaken in huis tot de verzorging van het lichaam, azijn helpt je in veel situaties!

Omslagfoto: Roy Blumenthal/Flickr

Wijnazijn

foto: pixabay.com

Het neutraliseert geuren: azijn is zeer effectief in het elimineren van geuren van aangestoken of gedoofde sigaretten. Plaats een bak vol azijn naast de asbak om onaangename geurtjes te neutraliseren.

Het verwijdert onkruid: in je tuin of moestuin kun je azijn gebruiken om de groei van onkruid te beperken. Doe hiervoor een hoeveelheid azijn in een spuitfles en besproei de bladeren van het onkruid.

Nagellak blijft langer zitten: dompel de vingertoppen gedurende 10 minuten onder in azijn voordat je de eerste laag nagellak aanbrengt. Lak je nagels en merk hoe lang het nog intact op je nagels zal blijven zitten!

Zijdezacht haar: voeg één deel azijn toe aan twee delen water, spuit het mengsel over het haar, laat het 10 minuten inwerken en spoel het vervolgens uit.

Advertisement

Verwijdert vlekken uit kleding en tapijten: giet 250 ml azijn in een bakje samen met 2 liter heet water. Smeer op de vlek wat vloeibaar afwasmiddel en de oplossing van water en azijn. Laat even intrekken, wrijf met een borstel en zie hoe de vlek langzaam verdwijnt. Azijn is ook heel geschikt voor het verwijderen van zweetvlekken uit kleding: bevochtig het vergeelde gedeelte met azijn en laat het 10 minuten intrekken. Uitspoelen en het kledingstuk is weer als nieuw!

Verwijdert vlekken van het sanitair: azijn heeft uitstekende antibacteriële en witmakende eigenschappen. Verdun een deel azijn tot twee delen water en spuit het te reinigen gebied in. Het sanitair straalt als nooit tevoren!

Appelazijn

foto: pixabay.com

Het heeft een anti-aging effect: voeg een eetlepel azijn toe aan een half glas water en dep met een wattenstaafje de huid van je gezicht. Laat 30 minuten intrekken en spoel daarna af.

Verwijdert acné en puistjes: appelazijn kan de huid ontvetten, kleine infecties voorkomen en littekens verzorgen die door acne worden veroorzaakt.

Opgelet: om irritatie en roodheid van de huid te voorkomen, moet appelazijn altijd worden verdund. Voer nachtbehandelingen uit om direct contact met de zon te vermijden, waardoor vlekken op de huid kunnen ontstaan.

foto: pixabay.com

 

Reinigt de huid: maak een watje vochtig met een oplossing van azijn (1 eetlepel) en water (250 ml). Dep je gezicht voordat je gaat slapen, zonder te spoelen. De azijn verwijdert de onzuiverheden van de huid, brengt de pH in evenwicht en stimuleert de bloedcirculatie.

Behandelt muggenbeten:  azijn is een natuurlijke oplossing voor het bestrijden van de jeuk veroorzaakt door muggenbeten.

Advertisement
foto: pixabay.com

Vermindert roos: voeg in een spuitfles water en azijn in gelijke delen toe. Maak de hoofdhuid nat, wikkel je hoofd in een handdoek, laat 15 minuten intrekken en spoel uit. Je kunt ook een hoeveelheid azijn toevoegen aan de normale shampoo.

Versnelt de genezing van blauwe plekken: week een wattenstaafje in appelazijn en laat het een uur op de blauwe plek zitten. De ontstekingsremmende eigenschappen van azijn versnellen de genezing van de blauwe plek en verbeteren de bloedcirculatie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt