We verliezen het vermogen om te genieten van belangrijke momenten - Deze foto maakt het duidelijk - BekijkDezeVideo.nl
x
We verliezen het vermogen om te genieten…
Als deze foto's je niet zullen overtuigen dat elk kind een hond zou moeten hebben, zal niets anders het doen! Het kennen van een Vissen kan het grootste geluk van je leven zijn, dat mag je niet missen

We verliezen het vermogen om te genieten van belangrijke momenten - Deze foto maakt het duidelijk

20 Maart 2018 • Door Janine
6.533
Advertisement

Jongeren die hun leven verliezen door 'moedige' selfies te maken, mensen met nekproblemen en slapeloosheid gerelateerd aan overmatig gebruik van smartphones: op welke andere signalen moeten we wachten om te begrijpen dat we aan het overdrijven zijn? Gevaarlijk is dat wat volgt bij het intensieve gebruik van de smartphone, maar het trieste is dat we veel dingen niet opmerken omdat we tijd verliezen vanwege steeds maar die telefoon in onze handen.

We leven in het meest 'verbonden' tijdperk aller tijden, maar we voelen ons te vaak alleen. We verliezen de realiteit, die we verwarren met wat we op een scherm zien.

Om te laten zien hoeveel we het contact met het echte leven verloren hebben, is deze foto op Twitter geplaatst door de fotograaf Miguel Ángel Morenatti, maar gemaakt door de fotograaf John Blanding.


Iedereen kijkt naar wat er gebeurt op het verlichte scherm van hun smartphones: allemaal, behalve een oudere vrouw op de eerste rij.

foto: John Blanding

De vrouw heeft geen smartphone in haar handen, misschien heeft ze er zelfs geen: ze leunt op een hek met haar handen gekruist, als iemand die volop van het moment wil genieten. Om haar heen roept en schreeuwt het publiek, weet waarschijnlijk veel beter wat er gebeurt, of wie dat beroemde personage is: toch, ondanks de grotere betrokkenheid, kijkt niemand waar ze moeten kijken. De ogen wijzen alleen naar het scherm waarop ze waarschijnlijk een foto maken of een video opnemen.

"We verliezen het vermogen om van belangrijke momenten te genieten", schreef de fotograaf Miguel Ángel Morenatti op de tweet die viraal ging. Blijkbaar zijn we bereid om het echte moment te missen om de perfecte foto te kunnen maken.

Op dit punt zouden we moeten begrijpen wat duurzamer is in de loop van de tijd, het digitale beeld van de telefoon of de herinnering dat via het zien en het gehoor wordt opgenomen: en als het geheugen van de smartphone zou falen en we alle foto's verliezen?

Waarschijnlijk zouden we ons niets herinneren omdat we altijd bezig waren de mooiste foto te maken, zonder de realiteit te waarderen voor wat het is, hoe het er onder onze ogen uitziet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt