Ze bereikt de 122-jarige leeftijd in uitstekende vorm: alle geheimen van de langstlevende vrouw uit de geschiedenis - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze bereikt de 122-jarige leeftijd in…
De manier waarop deze hond voor zijn kleine baasje zorgt, zul je aandoenlijk vinden 17 tatoeages die je twee keer moet bekijken om te begrijpen wat het is

Ze bereikt de 122-jarige leeftijd in uitstekende vorm: alle geheimen van de langstlevende vrouw uit de geschiedenis

20 April 2018 • Door Janine
4.816
Advertisement

Wie zou geen levenselixer willen hebben? De vrouw waar we het vandaag over hebben heeft geen toverdrankje gedronken, maar is toch maar liefst 122 jaar geworden!

Geboren in 1875 en overleden in 1997, wordt Jeanne Calment beschouwd als de langstlevende vrouw uit de geschiedenis (tenminste wat betreft data en oude archieven). Maar wat is nou het geheim van een lang leven? Je zult vast geschokt zijn te weten dat Jeanne niet gezond leefde.


Jeanne Calment (op de foto was ze 22 jaar) was een franse vrouw die haar gewoonten niet heeft beperkt om haar gezondheid te behouden. Ze dronk altijd een goed glas portugese wijn bij iedere maaltijd, ze hield van hartig en gekruid eten, rood vlees, chocola en sigaretten.

Mevrouw Calment ontbeet nooit, ze nam één, hooguit twee koppen koffie, maar ze deed wel veel aan lichamelijke activiteit, om haar lichaam in vorm te houden. Tijdens haar leven wijdde ze zich aan zwemmen, maar ook aan tennis, schaatsen en zelfs fietsen tot ze 100 werd.

Advertisement

Voor wie denkt dat haar geheugen haar misschien in de steek liet toen ze negentig kaarsjes uitblies, heeft het mis! Mevrouw Calment heeft een heldere geest behouden tot het moment van haar overlijden, ze herinnerde zich zelfs dat ze Vincent Van Gogh heeft ontmoet, die altijd doeken en kwasten in de winkel van haar oom kocht.

foto: Wikipedia

Helaas heeft ze tijdens haar lange leven ook veel tegenslagen gekend: haar enige dochter stierf toen ze 36 jaar was en longontsteking had, en ze heeft ook haar kleinkind zien sterven, die ze met veel genegenheid heeft grootgebracht, die op 34-jarige leeftijd stierf als gevolg van een verkeersongeval.

Maar in 1988 kon ze genieten van een onverwacht moment van beroemdheid: journalisten, die in Arles waren ter gelegenheid van het eeuwfeest van de komst van Van Gogh naar de Franse stad, interviewden haar om erachter te komen wat ze voelde toen ze oog in oog stond met de beroemde schilder precies een eeuw eerder, in 1888.

Wat kunnen we leren van haar verhaal? Ongetwijfeld het feit dat het leven vol verrassingen zit en dat je nooit weet wat het lot je zal brengen. Daarom is de belangrijkste les die Jeanne ons kan leren dat we van elk moment moeten genieten, en af en toe ook mogen zondigen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt