Dit japanse dieet elimineert de extra kilo's en zorgt voor de juiste energie om de dag door te komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit japanse dieet elimineert de extra…
Deze 19 schattige foto's kunnen zelfs de meest saaie dag opvrolijken 13 planten die je kunt regenereren van keukenafval

Dit japanse dieet elimineert de extra kilo's en zorgt voor de juiste energie om de dag door te komen

Door Janine
4.155
Advertisement

Wie zich bezighoudt met de wereld van diëten wordt onmiddellijk in beslag genomen door theorieën in alle vormen en kleuren, meningen en verhalen over successen en mislukkingen. Het woord 'dieet' klinkt ons in de oren als iets beperkends, moeilijk om vol te houden en 'pijnlijk': het vergt zeker veel wilskracht om gewicht te verliezen, maar als we vandaag dit idee over diëten hebben, is het omdat er mensen zijn die bepaalde soorten voedsel van het programma vermijden, waardoor het dieet een echte kwelling wordt.

Er bestaat een dieet genaamd 'japans' die niets van dit alles heeft: de principes zijn zeer gematigd en richten zich voornamelijk op het ontbijt, dat wordt beschouwd als de hoofdmaaltijd van de dag.

Als ontbijt moet een banaan worden gegeten samen met andere voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen, yoghurt of koekjes.

foto: pixabay.com

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag: veel mensen voelen zich moe vanaf de eerste uren van de dag, omdat ze niet ontbijten of de verkeerde dingen eten. De banaan, rauw geconsumeerd, dus niet gekookt, niet bevroren of in puddingvorm, geeft de juiste energie aan het lichaam om de krachten en het hongergevoel in evenwicht te brengen.

Het japanse dieet verbiedt geen voedsel, maar de porties moeten worden aangepast: tijdens de lunch en het diner is het beter om rijst te eten.

foto: maxpixel.net
Advertisement

Alleen zuivelproducten of producten van dierlijke oorsprong moeten worden vermeden. Melk kan beter worden vervangen door die van amandel of soja.

Het japanse dieet is in staat om eenvoudig doelen te bereiken in termen van lichaamsgewicht, naast een juiste frequentie van lichaamsbeweging. Bovendien lijkt het, in tegenstelling tot een groot aantal diëten, gematigd te zijn, zodat degenen die het volgen, geen angst en stress ontwikkelen vanwege de vele ontberingen.

Tenslotte, erg belangrijk als het gaat om diëten, vermijdt het japanse programma het zogenaamde 'jojo effect', oftewel kilo's aankomen na een eerste periode van gewichtsverlies: dit komt omdat het japanse dieet niet wordt gepresenteerd als een echt dieet, maar meer als een levensstijl die gedurende het hele leven gevolgd zou moeten worden.

 

Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt