Gescheiden afval: 8 veelvoorkomende voorwerpen die bijna allemaal op de verkeerde manier worden weggegooid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gescheiden afval: 8 veelvoorkomende…
Koop wat PVC-buizen voor een paar euro en maak er iets leuks van voor in huis 11 nuttige tips om te besparen op elektriciteits- en gasrekeningen

Gescheiden afval: 8 veelvoorkomende voorwerpen die bijna allemaal op de verkeerde manier worden weggegooid

Door Janine
4.329
Advertisement

Elke gemeente heeft zijn eigen regels met betrekking tot het sorteren van afval en gescheiden afvalinzameling, daarom is het altijd goed om de brochure binnen handbereik te hebben, waarin staat waar elk type afval moet worden weggegooid. Er zijn echter macro-categorieën van afvalstoffen die we allemaal verkeerd gebruiken, onbewust dat een bepaald gebruik ze niet langer catalogiseerbaar maakt als voorheen. Laten we eens kijken hoe sommige veel gebruikte voorwerpen echt moeten worden weggegooid.

1. Gebruikte olie: we weten allemaal dat het in bakjes moet worden gegoten en vervolgens naar de dichtstbijzijnde stortplaats moet worden gebracht, maar misschien weten we niet dat een liter olie die we door de gootsteen zouden gooien, een miljoen liter water ondrinkbaar maakt.

2. Lege batterijen: ze vertegenwoordigen speciaal afval dat, als ze in het gewone afval worden gegooid, zeer vervuilend kan zijn. Ze mogen alleen in speciale bakken worden gegooid die zich meestal in de winkelcentra bevinden.

3. Keramiek en spiegels? Ze mogen niet met glas worden weggegooid, maar in het restafval!

4. Vieze servetten? Dit soort afval moet bij het gft afval worden gegooid!

Advertisement

5. Glazen en gebroken glas: die moeten niet in de glasbak worden gegooid, welke alleen bestemd is voor flessen en potten. Dit moet bij het restafval.

foto: Pixabay.com

6. Kassabonnen: ze zijn gemaakt van papiersoorten en inkten die het hergebruik van gewoon papier in gevaar brengen, daarom horen ze dus bij het restafval.

foto: Pixabay.com

7. Vieze pizzadozen: ook deze moeten niet in de papierbak, maar horen in het restafval.

foto: Pixabay.com

Denk er ook aan dat bij het weggooien van een envelop, het plastic moet worden verwijderd! Het lijkt misschien banaal, maar veel mensen gooien het in zijn geheel weg,  in de veronderstelling goed te doen, in werkelijkheid loop je het risico zeer hoge boetes te krijgen.

Advertisement

8. Aluminium bakjes: horen ze bij het plastic? Dat ligt aan de gemeente; in sommige gevallen hoort het bij het glas. Controleer hoe het in jouw gemeente werkt en weet dat aluminiumfolie, zoals die we gebruiken om voedsel in te pakken, recyclebaar zijn zolang ze worden schoongemaakt.

foto: Pixabay.it

Vergeet ten slotte niet dat de gebruikte plastic bakjes moeten worden gewassen voordat ze worden weggegooid. Bijvoorbeeld een bekertje yoghurt: als je de resten niet verwijdert nadat je het hebt gegeten, kun je het niet meer bij het plastic gooien!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt