7 dingen die je in de wasmachine kunt wassen en 7 dingen die je er NOOIT in moet doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 dingen die je in de wasmachine kunt…
Als dit huis lijkt op dat van je dromen, zal je op het interieur verliefd worden Heb je geen moestuin? Dit zijn 8 gewone groenten die je in een appartement kunt laten groeien

7 dingen die je in de wasmachine kunt wassen en 7 dingen die je er NOOIT in moet doen

Door Janine
6.416
Advertisement

Veel mensen zien de wasautomaat als een apparaat dat in staat is om alles te wassen: maar bij sommige kledingstukken is het risico op beschadiging hoog, omdat sommigen de basis van zijn functies niet kennen. We weten bijvoorbeeld, dat sommige kledingstukken vervagen en dat anderen krimpen bij hoge temperaturen: maar zelfs de meest deskundige twijfelt echter over bepaalde voorwerpen. Kun je dat in de wasautomaat wassen of niet? Als je jezelf vaak deze vraag stelt, neemt deze lijst hieronder alle twijfel weg.

Laten we beginnen met dingen die je NOOIT in de wasautomaat doet: beha's.

Tenminste, niet samen met andere kledingstukken! Dit komt omdat het materiaal waarvan ze zijn gemaakt erg delicaat is. Bovendien kunnen de haken en bandjes vast komen te zitten in de trommel van de wasmachine, waardoor het kledingstuk scheurt of uitrekt. Het is beter om ze in een geperforeerde zak te doen of, beter nog, met de hand te wassen.

Geld

foto: Pivec/Reddit

Vergeet jij ook elke keer om de broekzakken te controleren voordat je ze in de wasmachine doet? Dan heb je vast weleens geld gewassen. Het risico van deze onoplettendheid is hoog: de munten blijven gemakkelijk in de sleuven van de wasmachine zitten, waardoor deze beschadigen.

Advertisement

Sportschoenen

foto: pixabay.com

Als je een paar sportschoenen in de wasautomaat wilde wassen, doe het niet: deze schoenen hebben vaak wasspecificaties die centrifugatie en hoge temperaturen uitsluiten. Was ze liever met de hand, of kijk in ieder geval op het etiket.

Dierenharen

foto: maxpixel.net

Heb je een kledingstuk met haren van je lieve huisdier en denk je door het in de wasautomaat te wassen het weer als nieuw zal zijn? Fout. Dierenharen kunnen op lange termijn het filter en andere delen van de wasmachine blokkeren. Bovendien blijven de haren aan alle andere kleding plakken... Wie een huisdier heeft, weet hoe moeilijk haren te verwijderen zijn! Schud dus eerst de kledingstukken goed uit voor je ze in de wasautomaat stopt.

Kleine voorwerpen

foto: pixabay.com

Je zult denken dat het niet zo'n probleem is om de sokjes van je kind in de wasmachine te doen. Helaas nemen de sokken, evenals alle kleinere kledingstukken wanneer ze nat zijn, nog kleinere afmetingen aan en kunnen vast komen te zitten in de mechanismen van de wasmachine, waardoor ze beschadigen.

Advertisement

Sleutels

Ook sleutels behoren tot die voorwerpen die gemakkelijk in zakken kunnen worden vergeten. Naast het beschadigen van de wasmachine zelf, kunnen de sleutels ook de stoffen van het kledingstuk breken en doorboren.

Ontvlambare vlekken

Velen weten niet dat er brandbare vlekken zijn die nooit in de wasmachine moeten worden gewassen: zoals vlekken van benzine, diesel en andere ontvlambare vloeistoffen. In contact met andere producten kunnen ze chemische reacties en zelfs brand veroorzaken!

Advertisement

Maar wat kunnen we dan wel in de wasautomaat wassen? Sneakers bijvooorbeeld.

Canvasschoenen mogen in de wasmachine omdat ze bestendig zijn en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt niet verandert in de wasmachine: je moet alleen op de kleur van de schoenen letten (als ze licht van kleur zijn moet je ze niet met donkere kleding wassen) en de veters in een geperforeerd zakje doen. Het heeft ook de voorkeur om een aparte wasbeurt voor schoenen te doen, uit hygiënisch oogpunt!

Yogamatjes

Als je een wasmachine hebt die groot genoeg is, kun je ook de matjes wassen die je voor het sporten gebruikt. Om ze te drogen hang je ze een paar uur in de zon.

Advertisement

Sportuitrusting

foto: pixabay.com

Niet alleen kleding, maar ook sommige sportuitrustingen. Als er onderdelen met klittenband zijn, verbind je de twee delen om te voorkomen dat andere kleding eraan vast blijft plakken.

Knuffels

foto: pixabay.com

Ook knuffels kunnen in de wasautomaat gewassen worden, dat moet zelfs! Er hoopt zich veel vuil op waarvan het beter is om niet in contact te komen met de mond van kleine kinderen. Lees altijd eerst het etiket zodat je zeker weet dat er geen delicate delen zijn die de wasautomaat kunnen beschadigen.

Plastic douchegordijnen

foto: pexels.com

Moeten de gordijnen grondig worden gereinigd? Je kunt het snel doen door ze in de wasmachine te doen: op deze manier verdwijnen kalkvlekken moeiteloos!

Aluminiumballen

Waarom zou je een aluminiumbal in de wasautomaat doen? Het antwoord is eenvoudig: het helpt de statische energie die zich na het wassen op de stoffen ophoopt te verwijderen!

Lego

Heb je er ooit aan gedacht de Lego van je kinderen te wassen? Op deze manier maak je het grondig en moeiteloos schoon: doe de blokjes in een geperforeerd zakje en zet een korte was aan op lage temperatuur.

Tags: TrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt