Schimmel in de badkamer? Deze huishoudelijke methode verwijdert het op een eenvoudige en effectieve manier - BekijkDezeVideo.nl
x
Schimmel in de badkamer? Deze huishoudelijke…
De geweldige reactie van een kat op het precieze moment waarop ze ontdekt dat ze zwanger is 20 eenvoudige tips die het leven van een ouder veel gemakkelijker maken

Schimmel in de badkamer? Deze huishoudelijke methode verwijdert het op een eenvoudige en effectieve manier

27 Mei 2018 • Door Janine
8.059
Advertisement

We hebben het over schimmel, met name dat wat wordt gevormd in badkuipen en douches, door de natte omgeving van de badkamer. We weten dat de brute kracht contraproductief kan zijn: als je te hard poetst, kun je ook het glazuur van het sanitair verwijderen.

Daarom tonen we je deze eenvoudige methode om schimmel te verwijderen zonder dat je de badkamer beschadigt. Alles wat je nodig hebt zijn watten (liefst die makkelijk te vormen zijn) en bleekwater (op basis van zuurstof).

Stap 1: analyseer de situatie

foto: imgur

Verwijder alle voorwerpen die gewoonlijk op de badkamervloer blijven liggen en begin met het observeren van de hoeken: identificeer alle plaatsen waar schimmel is gevormd, inclusief de tussenruimten.

Stap 2: breng de watten aan

foto: imgur

Dompel de watten in het bleekmiddel en vorm het volgens de vorm die het moet bedekken. De reepjes watten moeten ongeveer een centimeter dik zijn. Leg ze op alle ruimtes die het nodig hebben. Met behulp van een tandenborstel druk je op de watten om ze te laten hechten aan de siliconen; laat dit een hele nacht zitten (uit veiligheidsoverwegingen is het beter om tijdens de toepassing handschoenen te gebruiken).

Advertisement

Stap 3: verwijder de watten

foto: imgur

De volgende ochtend kun je de watten verwijderen en het resultaat bewonderen. Schimmels komen helemaal los, vooral van de meest lastige plekken, dankzij de langzame en niet-agressieve actie van de toegepaste remedie.

Stap 4: maak de klus af

foto: imgur

Nadat je het meeste vlekken hebt verwijderd, kun je de klus klaren door de in bleekwater gedrenkte watten op de vlekken te wrijven die vuil zijn gebleven en licht te poetsen.

Laatste preventieve adviezen: probeer de badkamer zo veel mogelijk te luchten om schimmelvorming te voorkomenAls dit niet mogelijk is omdat er geen ramen zijn, laat de natte handdoeken dan niet in de badkamer liggen, maar laat ze buiten drogen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt