15 gewoonten die de gezondheid kunnen schaden... ook al weet je dat niet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 gewoonten die de gezondheid kunnen…
Hang een zak water op bij de voordeur om vliegen permanent te verwijderen 20 tatoeages die de ruggegraat volgen en waarvan je niet kunt wachten om mee te pronken

15 gewoonten die de gezondheid kunnen schaden... ook al weet je dat niet

8.375
Advertisement

Niemand gaat graag naar de dokter, soms vermijden we het zelfs als het nodig is. De beste manier om te proberen zo lang mogelijk bij de huisarts weg te blijven, is preventie! Als je al een verpakking multivitaminen aan het openen bent, leg het dan weer weg: voorkomen betekent niet alleen nieuwe gewoonten toevoegen, maar ook ongezonde gewoonten elimineren. Sommige dagelijkse gewoonten kunnen bijdragen aan een slechte werking van ons metabolisme of gewoonweg schadelijk zijn voor ons lichaam. Hier is een lijst.

1. Het hebben van een kantoorbaan

Urenlang zitten is niet goed voor de gezondheid: probeer daarom kleine en frequente pauzes te maken!

2. Langere tijd dezelfde spons gebruiken

foto: pixnio

Keukensponsjes kunnen wel 150 keer meer bacteriën en schimmels bevatten dan een toiletborstelhouder! Vervang daarom het sponsje regelmatig.

Advertisement

3. De lakens zelden verschonen

Net als het sponsje, kunnen ook lakens een broeihaard worden voor bacteriën, als je ze te lang gebruikt: verschoon ze iedere week!

4. Zittend eten op kantoor

Als je voor je werk al uren aan je bureau werkt, neem dan voor de lunch een echte pauze: sta op, stop 20-30 minuten en ga eten.

5. Nagels bijten

foto: MaxPixel

De handen moeten vaak worden gewassen omdat ze in contact komen met verschillende bronnen van ziektekiemen, en vooral onder de nagels kunnen bacteriën zich gemakkelijk nestelen. Dus hou die handen uit je mond!

Advertisement

6. 's Morgens vroeg trainen als je laat naar bed gaat

foto: Max Pixel

Vroeg in de ochtend sporten is zeker een goed begin van de dag, als je tenminste de avond ervoor niet te laat bent gaan slapen: je moet minstens 7-8 uur per nacht slapen.

7. Eten uit verveling

foto: Ginny/Flickr

Eten als je geen honger hebt en niets te doen hebt, is slecht voor de gezondheid: het leidt alleen maar tot lusteloosheid en je krijgt er een opgeblazen gevoel van, en brengt ons dichter bij junkfood.

Advertisement

8. Gehaast eten

Een onderzoek van de Journal of American Dietetic Association heeft ontdekt dat wie langzaam eet minder calorieën per maaltijd consumeert - en zich zelfs sneller vol voelt - dan wie gehaast eet! Het duurt 20 minuten om het gevoel van verzadiging te voelen, eet dus langzamer aan tafel.

9. Drinken uit plastic flessen

foto: Pixabay.com

We weten niet altijd zeker hoe plastic flessen worden bewaard, dus het is beter om niet uit de fles te drinken: je kunt het water beter in een glas schenken.

Advertisement

10. 's Avonds laat eten

Eten voor je gaat slapen heeft een negatieve invloed op de spijsvertering, volgens de National Institutes of Health, en kan overgewicht bevorderen.

11. Verbranden in de zon

Dermatologen blijven het zeggen: te veel zon zonder voldoende zonnebrandcrème, waardoor je verbrandt, is riskant voor de gezondheid.

12. Geen flossdraad gebruiken

foto: pixabay

Een kleine dagelijkse gewoonte die eenvoudig en onmisbaar is: het gebruik van tandzijde voorkomt dat tandplak zich in de loop van de tijd ophoopt, waardoor tandvleesontsteking en een slechte adem ontstaan.

13. Het ontbijt overslaan

Het ontbijt overslaan omdat je af wilt vallen werkt averechts: het heeft een negatieve invloed op het gewicht, het energieniveau en de bloedsuikerspiegel en het zorgt ervoor dat je overdag meer eet.

14. Weinig water drinken

We weten dat water essentieel is voor onze gezondheid: de gemiddelde aanbevolen hoeveelheid is 13 kopjes voor mannen en 9 voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

foto: pixabay

Zout is schadelijk voor het cardiovasculaire systeem. Ook al is het goed om dit kostbare mineraal niet te elimineren, is het ook goed om er niet teveel van te gebruiken.

Sources:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt