5 effectieve trucs om krassen, nare geuren en vuil van schoenen te verwijderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 effectieve trucs om krassen, nare…
Spinazieballetjes: het snelle en eenvoudige recept, waar ook kinderen gek op zijn Een katteneigenaar laat ons zien hoe ze dierenhaar uit haar huis en kleding haalt

5 effectieve trucs om krassen, nare geuren en vuil van schoenen te verwijderen

1.542
Advertisement

Waarschijnlijk komt het omdat we, als we onze schoenen aantrekken, vergeten ernaar te kijken, maar ze zouden veel langer kunnen meegaan als we ons er net een beetje meer om zouden bekommeren!

De meest voorkomende problemen die we allemaal kennen, zijn krassen, vuil, nare geuren en de mogelijkheid dat onze gezwollen voeten de schoenen extreem strak maken, maar alles is op te lossen met een beetje vindingrijkheid en hier vind je dan ook vijf snelle oplossingen voor deze vervelende situaties!

Behandeling van kunstleren schoenen.

foto: DaveHax

Als de schoenen van kunstleer zichtbare, maar niet te diepe krassen hebben, kun je proberen de schade te minimaliseren door kleine hoeveelheden gedestilleerde witte azijn toe te passen (dit zwelt het iets op en maakt de kras minder zichtbaar), daarna kun je alles herstellen met kleurloze schoensmeer: de kleur veranderd niet, maar wordt geëgaliseerd door de verschillen tussen het goede deel en het beschadigde deel verder glad te smeren.

Een andere methode die je kunt proberen, is het zogenaamde siliconenproduct  Sugru: een rubberachtig materiaal dat naar wens kan worden gevormd (dat verhard na 30 minuten) maar dat eenmaal aangebracht zijn kenmerken van zachtheid behoudt en daarom geschikt is voor problemen zoals deze.

Vieze sportschoenen.

De eerste stap is om ze in de wasautomaat te doen, maar zelfs dat zorgt er niet altijd voor dat de rubberen strook die vaak aan de basis te vinden is, weer wit wordt... Probeer wat tandpasta te mengen met bicarbonaat en breng dit papje aan op het aangetaste deel met een schuurspons. Je kunt echt zeggen dat ze daarna weer als nieuw zijn!

Advertisement

Lakschoenen weer glanzend maken.

Niets valt meer op dan een teken van vuil op schoenen gemaakt van glanzend materiaal! Om dit effectief te verwijderen, gebruik je gewoon een beetje Vaseline op een wattenschijfje of een wattenstaafje.

Wat doe je met een te strakke schoen?

De truc is net zo simpel als effectief: trek sokken aan en vervolgens je schoenen en zet dan de föhn aan: de hitte gericht op de schoen zal helpen om het te verzachten en als je je sokken uittrekt, zul je merken hoeveel meer comfort je hebt!

Zeg maar dag tegen nare luchtjes!

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw schoenen geen dodelijke geuren uitstoten! Gebruik theezakjes of citrusschillen om 's nachts in te doen of doe iets eigenaardigs: doe je schoenen in een luchtdichte plastic zak en bewaar ze een nacht in de vriezer; de volgende ochtend zul je merken dat de nare luchtjes verdwenen zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt