Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je 3 dadels per dag eet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is wat er met je lichaam gebeurt…
16 mensen die die dag beter niet naar de kapper hadden moeten gaan Ook dieren hebben weleens een moeilijke dag: deze (leuke) foto's laten daar geen twijfel over bestaan

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je 3 dadels per dag eet

Door Janine
37.302

Dadels zijn de vruchten van een bepaald type palm dat kenmerkend is voor het mediterrane Afrika en West-Azië, die meer dan driehonderd jaar leeft en elk jaar tot 50 kilo dadels produceert. Bekend sinds de oudheid vanwege hun talrijke gunstige eigenschappen, bevatten ze waardevolle voedingsstoffen die erg belangrijk zijn voor het welzijn van ons lichaam. Allereerst mineralen: calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper, magnesium. Om nog maar te zwijgen van de vitaminen: A, B1, B2, B3, B5, B6, K. En laten we de vezels niet vergeten.

Ze zijn, kort gezegd, een gezondheidsconcentraat: als je er drie per dag eet kun je profiteren van de volgende voordelen.

  1. Onmiddellijke aanvulling van energie: dankzij het gehalte aan natuurlijke suikers (ongeveer 30 gram per 100 dadels), zoals fructose, zijn dadels een bron van energie voor het lichaam: eet ze bij het ontbijt, in smoothies of muesli, of als tussendoortje.
  2. Rode bloedcelregenerator: dadels leveren een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen bloedarmoede, omdat ze veel ijzer bevatten.
  3. Hulp voor de lever: onderzoek heeft aangetoond hoe deze vruchten een goede ondersteuning zijn voor leveractiviteit.
foto: pixabay

4. Goed functioneren van het spijsverteringsstelsel: verse dadels bevatten een redelijke hoeveelheid vezels, die de darmregelmaat kunnen verbeteren in geval van constipatie, omdat ze water naar het spijsverteringskanaal trekken. Bovendien is de kalium in dadels effectief tegen maagpijn en diarree.

5. Ze dragen bij aan de cardiovasculaire gezondheid: het kaliumgehalte in dadels vermindert het risico op een beroerte, evenals de niveaus van LDL-cholesterol (lipoproteïne met lage dichtheid), omdat het het hartritme, de arteriële druk en de hydro-elektrische balans in ons lichaam regelt.

6. Pijnstillers en natuurlijke ontstekingsremmers: het magnesium in de dadels verlicht pijn en zwelling. Bovendien hebben dadels ook een ontstekingsremmende eigenschap en wordt hun consumptie geassocieerd met een lagere productie van pro-inflammatoire moleculen zoals COX-2.

7. Oncologische preventie: dankzij het gehalte aan magnesium, mangaan en selenium kunnen dadels bepaalde soorten tumoren, zoals de dikke darm en de borst, helpen voorkomen en lijken ze de niveaus van toxiciteit veroorzaakt door chemotherapie te verminderen.

8. Verbetering hersenfuncties: rijk aan vitamine B6 en magnesium, dragen dadels bij tot het goed functioneren van de hersenen, verhogen de geheugencapaciteit en worden daarom vooral aan ouderen aanbevolen die aan geheugenverlies lijden.

Tags: EtenGezondheid

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt