De legende van de rode draad: een krachtig amulet om aan de pols te binden om negativiteit weg te jagen - BekijkDezeVideo.nl
x
De legende van de rode draad: een krachtig…
Griekenland: een doodsbange poedel redt zichzelf van de branden door zichzelf in een oven te verstoppen Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, dat beweert een onderzoek

De legende van de rode draad: een krachtig amulet om aan de pols te binden om negativiteit weg te jagen

15 Augustus 2018 • Door Janine
82.638
Advertisement

Ken je de Japanse legende van de rode draad? Er wordt gezegd dat mensen die voorbestemd zijn om hun leven samen door te brengen, voor hun hele leven een (onzichtbare) rode draad om hun enkel gebonden hebben en die op de huwelijksdag wordt gerealiseerd. De rode draad is echter ook wijdverbreid in andere culturen en tradities: volgens de Kabbalah is het dragen van een rode draad aan de pols van essentieel belang om de negativiteit van mensen die je pijn willen doen, ongeluk en slechte gezondheid weg te jagen.

Dit is alles wat je moet weten om te profiteren van deze oude en fascinerende traditie.

via: Wikipedia

Wat betekent de rode draad?

Volgens Kabbalah absorbeert de rode draad negatieve energieën, houdt nare gedachten weg en houdt zelfs de mensen die niet goed zijn voor ons leven uit de buurt. Tegelijkertijd omringt het de drager met positieve energie, en garandeert het gezondheid, rust, wijsheid en geld.

Wanneer, hoe en wie kan de rode draad omdoen?

Je moet naar je ziel luisteren om te begrijpen wanneer het het beste moment is om de rode draad aan de pols te doen: als je een periode van innerlijke rust, geluk en sereniteit doormaakt met andere mensen, is het misschien tijd om de rode draad om te doen.

Je kunt eenvoudig een rode draad vastknopen aan je pols met een dubbele knoop (om te voorkomen dat hij los gaat), maar de legende van de Kabbalah wil dat er 7 knopen worden gemaakt, wat de 7 grootste wensen vertegenwoordigt die je hebt.

Om de traditie te respecteren en een tegenovergesteld effect te vermijden, moet de rode draad door een goed persoon worden vastgebonden, die je blindelings vertrouwt. Het moet worden vermeden om te kiezen voor iemand die je iets negatiefs kan wensen of wie simpelweg geen goede energie aan je doorgeeft. De meeste mensen kiezen hun broer, zus, ouder of beste vriend.

En als het rode draad kapot gaat?

De draad die je aan je pols hebt vastgemaakt, zal breken als er te veel negatieve energie op je zit: dit kan gebeuren als gevolg van een bijzonder stressvolle periode, als gevolg van een slecht humeur of als je dichtbij giftige mensen bent.

Pak de rode draad niet van de grond wanneer dit gebeurt. Ga in plaats daarvan meteen weg, laat het daar liggen of verwijder het uit je huis. Als je denkt dat het nog steeds een goed moment is om een andere om te doen, kun je het doen, of je kunt besluiten te wachten op het beste moment.

Kun je ook een andere kleur kiezen?

Absoluut, ook al is de rode het meest krachtige. Je kunt een andere kleur nemen, om een bepaald aspect te veranderen. Dit is de betekenis van de kleuren:

  • Geel: bevordert creativiteit en welvaart
  • Blauw: verbetert de gezondheid door angst, depressie en melancholie te elimineren
  • Groen: verwijdert negatieve gedachten en jaagt afgunst van anderen weg
  • Paars: helpt je doelen te bereiken
  • Zwart: helpt de rust te herstellen
  • Wit: bevordert wijsheid en begrip.

Nu ken je de betekenis van de rode draad en die van andere kleuren. Welke kleur heb jij het meest nodig in deze periode?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt