Hij loopt met zijn honden door het bos en valt in een afgrond: de een helpt hem, de ander gaat hulp zoeken

Janine image
door Janine

08 September 2018

Hij loopt met zijn honden door het bos en valt in een afgrond: de een helpt hem, de ander gaat hulp zoeken
Advertisement

De hond is de beste vriend van de mens, er is geen ander dier dat zijn onwrikbare loyaliteit aan zijn baasje op dezelfde manier laat zien. Dit laatste geval, een paar dagen geleden in de bosrijke gebieden van Midden-Italië, toont eens te meer de liefde aan die deze dieren tegenover hun baasje hebben. Helaas heeft het verhaal geen goed einde, maar het gebaar van de twee dieren zal zeker in de harten van de familie blijven.

Advertisement
pxhere

pxhere

Een 55-jarige man was op pad om paddestoelen te zoeken en men had een paar uur niets van hem gehoord. In een poging om zijn eigen schuilplaats te bereiken die hij als uitvalsbasis voor excursies gebruikte, viel de man helaas in een afgrond van 150 meter.

De ontdekking werd gedaan dankzij de twee honden, die met hem mee waren gegaan om hem te helpen bij het zoeken naar paddenstoelen. De twee dieren hebben hem inderdaad bereikt nadat ze getuige waren geweest van het ongeluk van hun baasje. Alsof de taken verdeeld waren, bleef de een om de man te controleren, terwijl de ander naar het dorp rende om hulp te vragen. De familieleden, die de hond alleen en zichtbaar bang zagen, probeerden tevergeefs contact op te nemen met de paddestoelzoeker. Er werden onmiddellijk zoekacties gestart tussen de paden die de man gewoonlijk liep totdat redders werden aangetrokken door een geluid.

He was de hond die over het lichaam van de man waakte en blafte om de aandacht te trekken. Helaas - en hier ligt het treurigste aspect van de gebeurtenis - was de val te heftig geweest en kon de man niet overleven voordat de redding arriveerde. Wat we echter weten, is dat zijn vertrouwde vrienden alles hebben gedaan om hem te redden, en een van hen was tot het einde toe dicht bij hem.

We hopen dat dit verhaal en de liefde getoond door de twee dieren de familie kan helpen de enorme pijn van het verlies te verzachten.

Advertisement
Pipkin2.0/Wikimedia

Pipkin2.0/Wikimedia

Advertisement