x
Een bekende stuntman in Hollywood riskeerde…
De marathon van feesten tijdens Kerst moet geen nachtmerrie worden: dit moeten we in gedachte houden Volgens de voorschriften van karma mogen we geen tijd verspillen met wraak: het leven zal ervoor zorgen

Een bekende stuntman in Hollywood riskeerde zijn leven om honderden paarden te redden uit de branden in Californië

30 December 2018 • Door Janine
3.380
Advertisement

Woolsey Fire is een van de meest destructieve branden die Californië (VS) ooit heeft getroffen. Veel gebouwen zijn verwoest, duizenden mensen zijn zonder huis achtergebleven en talloze hectares bossen zijn volledig verwoest. Ook de dieren werden getroffen door deze tragedie en velen werden gehuisvest in opvangplaatsen en verzorgd door dierenartsen. Een bekende Hollywood-stuntman onderscheidde zich door de buitengewone reddingen van honderden paarden die in de ranches van het hele gebied woonden...


Ardeshir Radpour is altijd al een paardenliefhebber geweest: hij rijdt sinds zijn kindertijd paard, hij speelt sinds de universiteit polo en onderhand draait zijn hele professionele leven om paarden. Ardeshir is in feite een professionele stuntman die ook in de wereld van Hollywood werkt. Hij is een ervaren rijder die getraind is in het gebruik van moderne en oude wapens die worden gebruikt in talloze scènes en shows waarvan hij de hoofdrolspeler is.

Zijn relatie met de paarden zoals eerder gezegd is niet exclusief "werken", de stuntman maakt zich veel zorgen over hun veiligheid, reden waarom de man die in Port Ranch, Californië woont, wordt gemobiliseerd elke keer dat deze regio wordt getroffen door een brand. Gewapend met vrachtwagens en aanhangwagens die plaats bieden aan maximaal 6 paarden, helpt de man de boeren en de eigenaren van de ranches in het gebied om zoveel mogelijk dieren te evacueren en te redden.

Ook met de Woolsey Fire, het vreselijke vuur dat Californië heeft getroffen, spaarde de man zichzelf niet en slaagde erin om honderden paarden samen met zijn vriend te redden. De snelheid waarmee de vlammen zich hebben verspreid, heeft het erg moeilijk gemaakt voor reddingsoperaties die beperkt waren door de sluiting van veel hoofdwegen. Talloze oproepen en noodoproepen werden onderschept door Radpour die in sommige gevallen niets kon doen aan de kracht van het vuur.

Advertisement

Ardeshir denkt niet dat zijn werk, net als dat van vele andere vrijwilligers die ontheemden en mensen in moeilijkheden helpen, als heroïsch kan worden beschouwd. Per slot van rekening is elkaar helpen in tijden van moeilijkheid iets wat elk ander mens zou moeten doen!

Tags: DierenPaardenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt