6 eenvoudige oefeningen om van rugpijn en zenuwpijn in de heup af te komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 eenvoudige oefeningen om van rugpijn…
14 foto's van mensen die beter op bed hadden kunnen blijven liggen Brandweerlieden waarschuwen om nooit plastic flessen in de auto achter te laten: ze kunnen brand veroorzaken

6 eenvoudige oefeningen om van rugpijn en zenuwpijn in de heup af te komen

Door Janine
135.225
Advertisement

Rugpijn, oftewel de pijn die we meestal waarnemen in het lumbale gebied, boven de billen, is een veel voorkomende aandoening die vooral mensen op hoge leeftijd treft, maar die ook op een veel jongere leeftijd kan voorkomen.

Meestal is er een spanning in de onderrug, maar als dit gepaard gaat met een uitstraling naar de dij, het been of de voet, dan zijn de zenuwen er ook bij betrokken, en wordt het ischias genoemd.

Uiteraard kan een arts specifieke risicofactoren identificeren, zoals obesitas, lichaamshouding of psychische problemen, maar als het niet om iets chronisch gaat, kun je grote voordelen hebben bij stretching.

Met een paar minuten beweging kun je dat deel van het lichaam ontspannen en het begin van rugpijn en pijn in de heupzenuw beperken of wegnemen. Hier zijn 6 aanbevolen oefeningen.

NB: deze oefeningen komen niet in de plaats van de raadpleging van een arts en moeten worden uitgevoerd zonder te forceren: ze zijn effectief, zelfs als de posities die op de foto's worden beschreven niet volledig worden bereikt!

  1. DE KAMEELPOSITIE. Begin door op je knieën te gaan zitten. Leg je handpalmen op je hielen en ontspan langzaam je benen, breng je heupen naar voren. Forceer de positie niet, ga door tot het punt waar je je prettig bij voelt.
  2. BUIG NAAR VOREN. Ga op de grond zitten en spreid je benen uit elkaar totdat je je comfortabel voelt, de knieën uitgestrekt. Breng je romp langzaam naar voren, zonder je nek te buigen, zover mogelijk. Wieg niet heen en weer.

3. POSITIE VAN DE KIKKER. Ga op handen en voeten zitten, proberen de knieën maximaal te spreiden met de hielen bij elkaar. Druk nu met je heupen naar voren en probeer langzaam je hoofd en borst naar de grond te brengen.

4. ZIJ OPENING. Begin staand, spreid de benen terwijl je de voeten naar voren gericht houdt. Begin langzaam een knie te buigen terwijl je de voet naar voren gericht houdt en tegelijkertijd het andere been draait om de andere voet naar het plafond te draaien.

Advertisement

5. VLINDERPOSITIE. Eén van de eenvoudigste oefeningen, die je meestal op school leert, maar die ook het meest effectief is. Ga op de grond zitten, voeg je voetzolen bij elkaar en spreid je knieën. Ontspan je benen en rug en druk zonodig voorzichtig met je handen om je knieën verder te strekken.

6. STRETCHING VAN DE ONDERARM. Een zeer nuttige techniek als je gewend bent om gewichten te tillen. Strek je arm naar voren met de handpalm naar beneden gericht en buig de pols. Pak met de andere arm je hand en buig hem verder naar je toe. Je voelt de onderarm aanzienlijk trekken.

Probeer deze eenvoudige oefeningen en je zult meteen het verschil merken!

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt