Deze jongen verloor 108 kilo in slechts 2 jaar: zijn verhaal is een uitnodiging om geen excuses meer te vinden

Janine image
door Janine

19 September 2018

Deze jongen verloor 108 kilo in slechts 2 jaar: zijn verhaal is een uitnodiging om geen excuses meer te vinden
Advertisement

Het hebben van een paar kilo meer is absoluut geen probleem, maar er zijn gevallen waarin gewichtsverlies noodzakelijk wordt; dat is wanneer je je gezondheid in gevaar brengt. Op dat moment, hoewel het moeilijk is om je levensstijl te veranderen en vast te houden aan een strikt programma voor gewichtsverlies, worden dezelfde risico's die samenhangen met obesitas onze drijfveer om te veranderen.

Dit is wat er gebeurde met Zach Vloger, die binnen twee jaar 108 kg verloor en onherkenbaar werd.

Advertisement

Un post condiviso da Zach Vogler (@zachattacksfat) in data:

 

Zach Vloger is een jongen als velen, maar hij is nooit onopgemerkt gebleven: hij moest het grootste deel van zijn leven met een nogal fors lichaam leven - een eufemisme om te zeggen dat hij zwaarlijvig was.

Hoewel zijn gewicht nooit een obstakel voor zijn buitensporige persoonlijkheid is geweest, ontkent Zach niet dat het hem veel moeilijkheden heeft bezorgd.

"Het was altijd moeilijk mijn veters te strikken, trappen te lopen of om een geschikte zitplaats te vinden op school, in de bioscoop en in het vliegtuig".

Het zijn echter niet deze kleine ongemakken die hem serieus deden nadenken over zijn fysieke conditie, maar eerder een meer dramatische gebeurtenis.

Advertisement

Un post condiviso da Zach Vogler (@zachattacksfat) in data:

Het keerpunt kwam toen hij 19 was en zijn vader een zeer ernstige hartaanval kreeg; gelukkig werd hij op het nippertje gered, maar de ervaring tekent Zach onuitwisbaar en brengt hem ertoe over zijn gezondheid na te denken. Zijn vader is namelijk net zo zwaarlijvig als hij.

Zach ondergaat vervolgens onderzoeken en ontdekt dat hij hoge bloeddruk heeft: in die tijd woog hij 210 kg.

"Ik wist dat als ik niet zou veranderen, ik uiteindelijk zou overlijden aan obesitas, dus besloot ik die dag dat het tijd was om mijn leven te veranderen", herinnert Zach zich, die begrijpt dat hij zijn levensstijl ingrijpend moet veranderen; in de eerste plaats de gewoonte om alles te eten waar hij trek in had. En verder sport, veel sport.

Un post condiviso da Zach Vogler (@zachattacksfat) in data:

Het was niet gemakkelijk, maar Zach liet zich door af en toe een terugval niet ontmoedigen, tijdens zijn reis van verandering; op deze manier slaagde hij erin zijn doel met succes te bereiken.

"Het eerste jaar verloor ik 45 kg, en nog eens 45 kg in het tweede jaar. Tot nu toe verloor ik meer dan 108 kg en ik wil mijn passie en kennis gebruiken om anderen te helpen hetzelfde te doen."

Dit is wat Zach op zijn blog schrijft: hij is een veel gevolgd en gewaardeerd personal trainer geworden, zeker omdat hij het levende bewijs is van het succes van zijn programma. En hij weet wat het betekent, in al zijn meest pijnlijke aspecten, om gewicht te moeten verliezen.

Sources: Facebook    Instagram   Twitter   Website

Advertisement