Op haar 100e onthult ze haar geheim voor een huid met heel weinig rimpels: "je hebt rozenwater en honing nodig"

Janine image
door Janine

07 Januari 2023

Op haar 100e onthult ze haar geheim voor een huid met heel weinig rimpels: "je hebt rozenwater en honing nodig"
Advertisement

De jaren gaan snel voorbij en de leeftijd vordert voor ieder van ons, we kunnen het niet ontkennen. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met het geleidelijk aftakelen van ons lichaam en het verschijnen van de eerste tekenen. De gevreesde rimpels staan ​​klaar om tevoorschijn te komen en ons gezicht te karakteriseren naarmate de tijd verstrijkt, maar er zijn mensen die erin zijn geslaagd een doe-het-zelf-remedie te vinden die lijkt te hebben gewerkt en de veroudering heeft vertraagd.

Onder hen is een honderdjarige die heel beroemd werd op internet dankzij een video die werd gedeeld door haar jonge kleindochter. Op de afbeeldingen zie je de vrouw haar schoonheidsroutine in detail uitleggen, maar bovenal pronkt ze met een beslist benijdenswaardige huid.

via @juliaritzeasyfit/Tik Tok

Advertisement
@juliaritzeasyfit/Tik Tok

@juliaritzeasyfit/Tik Tok

Julia Ritz is een jonge vrouw die besloot haar 100-jarige grootmoeder het geheim te vragen om ondanks het verstrijken van de tijd een jeugdige huid te behouden. In een clip die op haar TikTok-account werd geplaatst, deelde de vrouw ongeveer 3 minuten met tips om haar gezicht op te frissen en glad te houden.

Oma legt uit dat ze elke dag een korte routine volgt dat begint met het reinigen van haar gezicht met een beetje water. Zodra deze operatie is voltooid, beweert de vrouw een beetje rozenwater op haar gezicht te spuiten en het op te laten drogen voordat ze een natuurlijk, zelfgemaakt masker aanbrengt. Waar bestaat dit uit? Laten wij het uitzoeken.

Advertisement
@juliaritzeasyfit/Tik Tok

@juliaritzeasyfit/Tik Tok

Om ervoor te zorgen dat de huid zacht en glad is, verspreidt de honderdjarige meestal een dunne laag honing over het hele oppervlak en brengt deze aan door met de vingers te tikken om de cellen te "ontwaken". Een advies dat ze meer dan eens herhaalt, is om het gezicht te masseren met bewegingen die van onder naar boven gaan. Als we erover nadenken, heeft de huid na verloop van tijd de neiging om precies het tegenovergestelde te doen en als je er op de omgekeerde manier op inwerkt, kan dit de gewenste resultaten opleveren.

Zodra je het honingmasker 30 minuten hebt laten zitten - 20 is genoeg als je haast hebt en je moet stil blijven zitten om geen "rimpelingen" te creëren - spoel af met een beetje warm water en droog je gezicht. Breng vervolgens de crème naar keuze aan. Enkele eenvoudige stappen die deze oma aanbeveelt en die niet eens zo moeilijk zijn om in praktijk te brengen. Als je naar haar kijkt, lijken ze voor haar te hebben gewerkt, maar het is niet gezegd dat iedereen hetzelfde effect krijgt.

Heb jij ook je eigen beauty-ritueel?

Advertisement