De mensa weigert zijn armere vriend een warme maaltijd, daarom betaalt hij de lunch voor honderden kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De mensa weigert zijn armere vriend…
22 prachtige foto's van vaders die het mooiste beroep ter wereld willen uitoefenen Daarom word je veel vaker door een mug gestoken dan een ander

De mensa weigert zijn armere vriend een warme maaltijd, daarom betaalt hij de lunch voor honderden kinderen

Door Janine
4.547
Advertisement

Vaak is het nieuws van de wereld niet echt geruststellend en kan het ons zelfs zo doen twijfelen dat we ons vertrouwen in de mensheid verliezen.

Maar als we rondkijken, beseffen we dat er tegelijkertijd veel eindeloze voorbeelden van solidariteit en altruïsme zijn, die ons in staat stellen om de geest te verwarmen.

Dit is de reden waarom het verhaal van de jonge Cayden Taipalus ons hart verwarmd, als je het eenmaal kent: omdat ze het beste deel van het mens-zijn vertegenwoordigen.

Cayden is slechts 8 jaar oud, en misschien heeft hij door zijn jonge leeftijd wel een simpel en wijdverbreid onrecht opgemerkt, en moest er gewoon iets aan doen.

Alles veranderde tijdens een normale lunch in de schoolkantine, de Challenger Elementary School in Michigan: terwijl hij een volledige maaltijd kon gebruiken, moest zijn vriend genoegen nemen met een broodje omdat hij niet genoeg geld op zijn schoolkaart had.

De gebeurtenis maakte hem diep van streek, en zo vond zijn moeder, Amber Melke-Peters, hem bij thuiskomst.

 

"Hij wilde weten hoe hij de kinderen kon helpen", zegt Amber; dat als een goede moeder besluit hem te helpen.

Zo ontstond het idee "Pay It Forward: No Kid Goes Hungry": een inzamelingsactie om de maaltijden van alle kinderen van de school te financieren die afkomstig zijn uit gezinnen met lage inkomens.

En dat is niet alles: Cayden begon familieleden, vrienden, kennissen, en buren te bezoeken, zijn doel uit te leggen en om steun te vragen. Hij ging zelfs de buurt rond om blikjes te verzamelen voor recycling en meer geld te verdienen.

Advertisement

De inzet van Cayden is zeer succesvol geweest: de campagne die op FundRazr is gelanceerd, heeft inderdaad zijn doel bereikt en heeft meer dan $ 41.000 opgebracht! Een verrassend bedrag - maar nooit zoveel als de vrijgevigheid van de jonge Cayden.

"Ik ben erg trots op mijn zoon," zei Amber. "Hij is pas 8 jaar oud en het begrijpen van het concept hiervan is gewoon fantastisch in mijn ogen. Hij heeft een hart van goud."

En zij niet alleen: de hele school is trots op het geweldige gebaar van Cayden.

Nu Cayden zijn ogen heeft geopend voor de realiteit, kan hij ze niet beperken om alleen naar zijn eigen school te kijken. Daarom heeft hij als doel zijn bereik uit te breiden naar alle basisscholen in Livingston County.

We wensen hem veel succes, in de hoop een voorbeeld voor ons allemaal te zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt