Een moeder komt thuis met de verkeerde baby: na een juridische strijd van negen maanden omhelst ze haar echte zoon weer

Janine image
door Janine

12 September 2018

Een moeder komt thuis met de verkeerde baby: na een juridische strijd van negen maanden omhelst ze haar echte zoon weer
Advertisement

Moederinstinct is iets aangeborens dat alleen moeders hebben, die in staat zouden zijn om hun kind uit honderden te herkennen. Net als Mercy Casanalles, protagonist samen met haar man van dit surrealistische verhaal. Hun pasgeboren baby werd in de wieg van het ziekenhuis verwisseld en ondanks het feit dat de moeder het had opgemerkt, werden geen maatregelen genomen. Gelukkig ontbrak het de ouders niet aan vasthoudendheid en wilskracht, zelfs niet bijna een jaar later...

Advertisement
ABC News/YouTube

ABC News/YouTube

Mercy Casanalles en Rich Cushworth zijn een stel uit Dallas die de hoofdrolspelers werden van een nogal bijzonder en hartverscheurend verhaal. Het verhaal van het echtpaar begint zoals dat van veel anderen: de twee trouwen, besluiten een gezin te stichten en na enige tijd raakt de vrouw zwanger. Mercy besluit om te bevallen en de laatste maanden van haar zwangerschap door te brengen in haar stad, El Salvador, waar ze bevalt van een prachtige baby genaamd Moses. Vanaf dit moment veranderde het prachtige verhaal van de familie Crushworth in een nachtmerrie.

Al vanaf de eerste voedingen, begon de vrouw iets vreemds op te merken in haar kind. Het leek niet degene die onmiddellijk na de bevalling in haar armen werd gegeven, maar de artsen geloofden haar niet. Het paar besloot, ook al  hadden ze hun twijfels, dit kind 4 maanden op te voeden en het ondertussen te onderwerpen aan een DNA-test. Het antwoord werd één van de donkerste voorspellingen, volgens de test was er namelijk 0% kans dat dit de zoon van Mercy en Rich was. 

Advertisement
ABC News/YouTube

ABC News/YouTube

Met tegenzin besloten de twee ouders om het kind dat ze hadden opgevoed alsof het van hen was, terug te geven en de verdwijning van hun Moses aan te geven. Het verhaal werd openbaar en onderzoeken begonnen met de hypothetische handelaars van kinderen waarbij ook de Casanalles-arts betrokken was die daarop gearresteerd werd.

Er waren veel hartverscheurende oproepen van de moeder die alleen maar vroeg om haar vermiste kind te kunnen omhelzen. Er volgden vele interviews en oproepen van de twee ouders die verscheurd waren door verdriet over het verlies van hun kind, totdat er vier kinderen overbleven die op dezelfde dag en in hetzelfde ziekenhuis als Moses waren geboren. Na het uitvoeren van de DNA-tests bij alle vier de jongens, bleek er uiteindelijk een positieve uitslag te zijn, wat een enorme vreugde teweegbracht bij de twee ouders. Ze hadden hun kind eindelijk gevonden, maar het verhaal was nog lang niet afgelopen.

ABC News/YouTube

ABC News/YouTube

Maanden gingen voorbij tussen juridische veldslagen en openbare beschuldigingen, voordat ze een geboorteakte en een paspoort voor het kind konden krijgen. Negen maanden later slaagden ze er uiteindelijk in om het kind mee te nemen naar Dallas, waar ze werden verwelkomd door een schreeuwende menigte die applaudisseerde voor de moed en kracht die in deze lange maanden werd getoond.

Onderaan het artikel kun je de video vinden van het moment waarop het gezin op het vliegveld landt en wordt begroet door een uitgelaten menigte.

Advertisement