10 dingen die je niet meer doet als je volwassen bent

Janine image
door Janine

15 September 2018

10 dingen die je niet meer doet als je volwassen bent
Advertisement

Als kinderen stellen we ons het leven als volwassenen voor als een moment waarop we eindelijk alles mogen doen wat we willen, zonder aan iemand verantwoording af te leggen: een rooskleurige toekomst. We weten heel goed dat dit niet het geval is: wat we elke dag ervaren, als volwassenen, is heel anders. We kennen verdriet en pijn die we ons nooit hadden kunnen indenken, angst en stress zijn constant aanwezig. We moeten vechten om korte momenten van sereniteit te verdienen.

Er is maar één manier om dit volwassen bestaan te overleven, wat immers niet is zoals we het ons voorgesteld hadden: je nergens iets van aantrekken. Elimineer alles wat je niet nodig hebt en dat onze levensloop belemmert. Dit zijn 10 dingen waar je goed zonder kunt wanneer je volwassen wordt en weet hoe te leven in de volwassen wereld: met andere woorden, zelfstandig.

Advertisement

10 dingen die je niets meer kunnen schelen wanneer je volwassen bent

10 dingen die je niets meer kunnen schelen wanneer je volwassen bent

maxpixel.net

  1. HET OORDEEL VAN ANDEREN: als je teveel rekening houdt met wat anderen denken, zul je het leven leiden dat anderen willen en niet het leven dat jij wilt. Mensen zullen je ALTIJD beoordelen, zelfs als je hun advies opvolgt. Onthoud dat.
  2. EEN PERFECT LICHAAM HEBBEN: het lichaam zonder onvolkomenheden, aantrekkelijk en onweerstaanbaar is een leugen. Het bestaat niet en als het bestaat, is het niet natuurlijk. Volg het doel om jezelf te accepteren en een betere gezondheid te hebben, niet om anderen te behagen. Wanhoop niet over defecten die je niet kunt veranderen: accepteer ze, hou van ze en waardeer ze zelfs omdat ze je uniek maken in de wereld.
  3. RODDELS: in het leven van een volwassene is er wel wat anders om over na te denken. Roddel is ongemotiveerde haat die nergens toe leidt. Laat anderen het leven leiden dat ze willen, ook jij hebt de handleiding niet over hoe je moet leven.
  4. FOUTEN: mislukkingen zijn moeilijk te accepteren, maar ze maken deel uit van de groei. Wanhopen omdat de dingen niet anders zijn gegaan, is nutteloos. Weersta de angst om opnieuw te proberen en ga recht op je doel af. Een mislukking is altijd een goede levensles die je iets over jezelf en de wereld leert.
  5. DE VERPLICHTE FESTIVITEITEN VAN DE VRIJDAGAVOND: wie zei dat er geen vrijdag kan zijn zonder feestje? Schaam je er niet voor dat je niet op vrijdag uit wilt gaan en ten koste van alles wilt feesten. Volwassen zijn betekent geen aandacht schenken aan regels die ergens zijn geschreven, maar je humeur accepteren en het ondersteunen.
  6. DE DINGEN VAN ANDEREN: wanneer je volwassen bent, interesseert het je niet wat mensen wel hebben en jij niet. Het is niet gezegd dat het gras bij de buren groener is, het hangt af van hoe je het ziet. Zorg voor je bezittingen en waardeer dat wat je bezit.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

7. GEDACHTEN ALS "WAT GEBEURT ER ALS...": de toekomst is een gepantserde deur. Verspil je energie niet om te voorspellen wat onvoorspelbaar is. Integendeel, doe alles wat je kunt in het heden om ervoor te zorgen dat de toekomst zal zijn zoals jij het wilt.

8. SPIJT: leer accepteren wat je hebt gedaan of wat je niet hebt gedaan. Het was jouw beslissing en nu moet je er de verantwoordelijkheid voor nemen. Het verleden ligt nu achter ons, wat je kunt doen is er gewoon van leren en anders handelen in het heden en in de toekomst.

9. ALTIJD EEN GOED MENS TE ZIJN: nee, niet iedereen verdient jouw goedheid. En er staat nergens geschreven dat deze mensen deel moeten uitmaken van je leven. Ongeacht hoe hard je het ook probeert, je zult nooit in staat zijn om alle mensen daarbuiten tevreden te stellen. Je verspilt gewoon je tijd.

10. WRAAK: wraak nemen zal je nooit teruggeven wat je hebt verloren. Bovendien zal het je niet die voldoening geven die je verwacht. Uiteindelijk zul je je alleen kinderachtig voelen omdat je iemand pijn doet of jezelf naar zijn niveau laat zakken.

 

Advertisement