8 signalen die een sterke persoonlijkheid kunnen aangeven die zich onderscheidt van de massa - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 signalen die een sterke persoonlijkheid…
Een kind viert het einde van de laatste cyclus van de chemotherapie: zijn vreugde zal je ontroeren Foto's van de eerste schooldag: dit zijn de risico's als je ze op social network deelt

8 signalen die een sterke persoonlijkheid kunnen aangeven die zich onderscheidt van de massa

16 September 2018 • Door Janine
4.435
Advertisement

Het beste wapen om ongedeerd - of bijna - uit de stormen van het leven te komen, is om een sterke persoonlijkheid te hebben. Het is namelijk niet alleen iets dat we ergens vandaan kunnen halen of moeilijk kunnen verliezen, maar het is vooral extreem flexibel met betrekking tot de vele en gevarieerde situaties die zich kunnen voordoen.

Het is echter een zeldzame eigenschap die je niet gemakkelijk bezit: in een wereld die gedomineerd wordt door onzekerheden en angst, zijn er maar weinigen die zich onderscheiden van de massa.

Hier zijn de 8 signalen om mensen met een sterke persoonlijkheid te herkennen.

1 - Laat niemand in zijn leven binnenkomen. Met andere woorden: "Beter alleen dan in slecht gezelschap": dit is de basisfilosofie van echte vriendschap, die kijkt naar kwaliteit, niet naar de hoeveelheid vrienden. Een persoon met een sterke persoonlijkheid kiest zorgvuldig zijn vrienden - weinig, maar goede.

2 - Heeft geen behoefte aan aandacht. De angst om leuk gevonden te worden en acceptatie behoort niet tot de sterke persoonlijkheden, die, ondanks zichzelf, sterke katalysatoren zijn voor anderen, juist vanwege het onweerstaanbare charisma dat ze uitstralen - en de afgunst die ze opwekken.

3 - Heeft de goedkeuring van anderen niet nodig. Sterke persoonlijkheden streven hun doelen na, omdat ze geanimeerd zijn door hun eigen vastberadenheid, waarbij de waardering van anderen niet belangrijk is.

4 - Verwerpt onwetendheid, ongevoeligheid en idiotie. Informeren en nadenken over zichzelf en wat hen omringt, is een onderscheidend kenmerk van een sterke persoonlijkheid, die bijgevolg zal worden afgewezen door onwetende mensen: in feite is in een wereld vol informatie, en deze niet weten, een keuze die het niet alleen schuldig maakt, maar ook tot ongevoelige en onattente acties leidt.

foto: pixabay

5.  Haat geroddel. De nutteloze en frivole discussies zijn tijdverspilling: mensen met een sterke persoonlijkheid geven er de voorkeur aan hun woorden te investeren in interessante debatten die hun kennis verrijken.

6 - Het is een goede luisteraar. Vanzelfsprekend moet men in een educatief debat niet alleen weten hoe te spreken, maar ook weten te luisteren - en sterke persoonlijkheden zijn bijzonder goed in luisteren: alleen zij met een goed geduldig oor kunnen kennis en wijsheid ontvangen.

7 - Geeft geen verantwoording af. Sterke persoonlijkheden zijn ervan overtuigd dat er geen obstakels te groot zijn, dus ze laten geen excuses toe, en evenmin verdragen zij die klagen over het niet kunnen doen van iets vanwege externe factoren niet.

8. Hij is dapper. Degenen met een sterke persoonlijkheid weten hun emoties te beheersen en hun angsten te overwinnen, om niet te bezwijken. In feite zijn hun angsten geen valstrikken, maar een stimulans om waakzaam te zijn en op een passende en winnende manier te reageren.

Advertisement
foto: Maxpixel
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt