Hoe je van nekpijn afkomt door het gebruik van een eenvoudige handdoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe je van nekpijn afkomt door het gebruik…
Hoe een oude badkuip in een vijver te veranderen... en andere gekke ideeën voor de tuin Plant een heg in plaats van een hek te bouwen: dit zijn de voordelen die je niet verwacht had

Hoe je van nekpijn afkomt door het gebruik van een eenvoudige handdoek

Door Janine
18.699
Advertisement

Er is niets ergers dan de dag slecht te beginnen, met het verkeerde been uit bed te stappen en de hele dag nerveus zijn. Soms lijkt het ongeluk echter op ons gericht te zijn, en hebben we weer die vervelende nekpijn zodra we opstaan, waar zelfs strekoefeningen of pijnstillers niets helpen. Wat we gaan voorstellen zijn oefeningen die specifiek zijn ontworpen voor iedereen die problemen heeft met een pijnlijke nek. Aan het einde van het artikel vind je ook de video van twee deskundige fysiotherapeuten die de bewegingen in detail uitleggen!

Nekpijn kan heel vervelend zijn, daarom bestaan er veel remedies en oefeningen. Je hebt waarschijnlijk massages, warme baden en ook medicijnen uitgeprobeerd die maar tijdelijk hielpen. Met deze nieuwe oefeningen zul je niet alleen direct voordeel ondervinden van dit probleem, maar je zult merken dat de pijn niet terugkomt! Wat je nodig hebt is een handdoek en het advies dat we je gaan geven opvolgen.

Als je een handdoek om je nek rolt, krijg je een hefboomeffect dat helpt het hoofd in alle richtingen te bewegen zonder spanning of inspanning in de nek te veroorzaken. Er zijn verschillende oefeningen die met deze methode kunnen worden geprobeerd en elk van hen, op zijn eigen manier, helpt om de pijn te verminderen.

De startpositie is altijd dezelfde, je moet de handdoek achter de nek houden met de twee uiteinden in de handen op ooghoogte. Op deze manier zal de beweging van het hoofd worden ondersteund, waarbij wordt vermeden dat al het gewicht op de nek terecht komt. De houding is heel belangrijk om deze oefeningen uit te voeren, je moet altijd rechtop zitten op een stoel met een niet te hoge rugleuning, om bepaalde bewegingen niet te hinderen.

Zoals je in deze eerste oefening kunt zien, moet het hoofd op en neer worden bewogen en de nek met de handdoek worden ondersteund. Hoe langer je doorgaat met de oefeningen, hoe meer je aan de handdoek kunt trekken. Het is belangrijk om onmiddellijk te stoppen bij de eerste tekenen van pijn!

Advertisement

Een andere beweging is naar rechts en naar links, afhankelijk van waar je pijn voelt werk je aan die zijde wat meer. Trek de handdoek van links naar rechts en volg dezelfde bewegingen met het hoofd. Alleen het hoofd en de nek mogen bewegen en wees voorzichtig als je pijn voelt!

foto: Stimmung.co

In de video die je onder het artikel kunt vinden, kun je twee fysiotherapeuten zien die in detail de te volgen bewegingen toelichten. Let op de verkeerde bewegingen die je pijn zelfs nog erger kunnen maken! Bedenk dat als de pijn chronisch is en lang heeft geduurd zonder dat er enige oefening of medicatie werd gebruikt, gespecialiseerde medische zorg noodzakelijk kan zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt