Brandend maagzuur: 7 voedingsmiddelen die kunnen helpen het te bestrijden zonder medicijnen

Janine image
door Janine

30 September 2018

Brandend maagzuur: 7 voedingsmiddelen die kunnen helpen het te bestrijden zonder medicijnen
Advertisement

Gastro-oesofageale reflux - ook bekend als reflux of brandend maagzuur - is een aandoening die optreedt wanneer de maaginhoud terugkeert naar de slokdarm, oftewel in de sluitspier die voedsel en vocht van de mond naar de maag brengt, waardoor een pijnlijk brandend gevoel in de maag ontstaat , vanwege de zure maagsappen die de wanden aantasten. Wanneer het regelmatig en frequent voorkomt (meer dan tweemaal per week), wordt het gastro-oesofageale reflux genoemd.

Het is echter eenvoudig om ervan af te komen: je hoeft alleen een dieet te volgen dat de volgende 7 voedingsmiddelen bevat.

via healthline.com

Advertisement
maxpixel

maxpixel

1. KEFIR. Een drank verkregen uit de gisting van melk die de spijsvertering helpt en het spijsverteringskanaal verzacht. Het heeft een frisse smaak en is zeer voedzaam; een perfecte vervanging voor zuivelproducten, die daarentegen moeten worden vermeden in het geval van brandend maagzuur.
2. GEFERMENTEERDE GROENTEN. Kimchi, zuurkool of andere gefermenteerde groenten bevatten het lactobacillus, die ook zeer effectief zijn om zuurbranden te voorkomen.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

 

3. AMANDELEN. Rijk aan gezonde voedingsstoffen, ze hebben een hoog gehalte aan mineralen (calcium en magnesium) die de zuurgraad op een natuurlijke manier in evenwicht brengen; het is aan te raden om ze vooral als tussendoortje te eten.

4. APPELAZIJN. Het is raadzaam om een lepel rauwe appelazijn te mengen met een kopje water en het te drinken voor de maaltijd. Het kan de spijsvertering verbeteren, maar alleen in het geval van een gebrek aan zuurproductie door de maag, omdat het pepsine activeert, een enzym dat eiwitten verteert.

5. KOKOSWATER. Rijk aan kalium en elektrolyten, het helpt het lichaam om gehydrateerd te blijven. Het is raadzaam om het gedurende de dag en voor het naar bed gaan te drinken; het kan ook worden omgezet in kefir, waardoor de effectiviteit ervan wordt verhoogd.

pixabay

pixabay

 

6. GROENE BLADGROENTEN. Rijk aan voedingsstoffen, deze groenten zijn ook gemakkelijker te verteren, dus een uitstekende manier om maagzuur te voorkomen. Probeer ook de komkommer en de artisjok, beide alkalisch.

7. Gember. Het heeft beschermende effecten op de maag, helpt de zuurgraad te reguleren, stimuleert de spijsvertering en de productie van spijsverteringsenzymen. Het moet na de maaltijd worden ingenomen in een kop thee met honing, maar wees voorzichtig: in sommige gevallen kan het irriterend werken.

Advertisement