Automatische zonnebrandcrème dispensers op de stranden: zo wordt huidkanker bestreden - BekijkDezeVideo.nl
x
Automatische zonnebrandcrème dispensers…
Een vrouw wil haar zoon niet onderhouden, dus besluit haar broer hem te adopteren en op te voeden als zijn eigen zoon Hij houdt zijn dochter in zijn armen tijdens een zakelijke bijeenkomst: de foto van deze zorgzame vader ontroert het web

Automatische zonnebrandcrème dispensers op de stranden: zo wordt huidkanker bestreden

23 Juli 2021 • Door Janine
1.627
Advertisement

De zomerperiode valt natuurlijk samen met die van de eerste baden en zonnebaden op het strand. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat directe blootstelling aan zonlicht, zonder passende bescherming, schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zoals we onderhand maar al te goed weten, is de zon goed voor ons, maar alleen met mate: overmatige blootstelling aan ultraviolet licht, dat ons bereikt in de vorm van UVA- en UVB-stralen, en dat voornamelijk wordt overgebracht door de zonnestralen, is de belangrijkste risicofactor voor huidmelanoom. Huidmelanoom is een van de meest voorkomende vormen van kanker na schildklier- en borstkanker, en treft mensen vooral rond de 45-50 jaar. We moeten echter bedenken dat deze leeftijdsgroep begint af te nemen en zelfs jongere mensen treft. Het advies is daarom om jezelf minder bloot te stellen aan de zon, maar doe dit altijd door een goede dosis zonnebrandcrème aan te brengen. Daarom ontstond in de Verenigde Staten een interessant initiatief dat voorziet in de gratis verspreiding van zonnebrandcrème op stranden.

via: WGME

Als je naar het strand gaat, vergeet dan nooit je zonnebrandcrème! Om de waarheid te zeggen, zou het een goede gewoonte moeten zijn om zelfs in de stad een lichte laag beschermende crème aan te brengen, vooral in de zomer, maar ook in de winter. Als je echter denkt dat het een te stressvolle gewoonte is, denk dan aan alle risico's die gepaard gaan met onjuiste blootstelling aan zonlicht. De kustplaats Old Orchard Beach in New York County gaf het goede voorbeeld. Op de stranden zijn namelijk distributeurs van gratis zonnebrandcrème geïnstalleerd, die door alle burgers kunnen worden gebruikt. Een mooie campagne die alle burgers uitnodigt om zonnecrèmes te gebruiken, om het ontstaan ​​van huidkanker te voorkomen.

Het idee is ontstaan ​​dankzij de samenwerking tussen de Amerikaanse gemeente en de vereniging zonder winstoogmerk "Impact Melanoma", die als doel heeft huidkanker te voorkomen en burgers hier zoveel mogelijk bewust van te maken. De wens om bruin te worden is normaal, maar je moet altijd voorzichtig zijn! Zelfs als je al gewend bent aan blootstelling aan de zon, misschien na enkele dagen op het strand, verwaarloos dan nooit de gewoonte om wat beschermende crème op je huid aan te brengen.

Een uitstekend initiatief dus, dat ook op andere stranden navolging verdient!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt