Het geheim van Aziatische vrouwen om de huid altijd jong te houden: 10 stappen om geen fouten te maken

Janine image
door Janine

23 Juli 2021

Het geheim van Aziatische vrouwen om de huid altijd jong te houden: 10 stappen om geen fouten te maken
Advertisement

Heb je ooit gehoord van de beroemde stappen die Koreaanse vrouwen elke dag nemen in hun schoonheidsroutine? Elke vrouw ter wereld vindt het heerlijk om zich mooi en comfortabel te voelen met haar lichaam, maar ze hebben niet allemaal het doorzettingsvermogen om eenvoudige stappen te volgen die op de lange termijn hun huid prachtig zullen maken. Zoals de beroemde actrice Demi Moore ook zei, die erin slaagt om op bijna 60-jarige leeftijd een werkelijk benijdenswaardige lichaamsbouw te hebben, "er zijn geen lelijke vrouwen, alleen luie vrouwen". Dus als je het leuk vindt om voor je huid te zorgen, kan wat advies uit het Verre Oosten van pas komen. De belangrijkste truc, om altijd in gedachten te houden, is zeker consistentie in de tijd en het gebruik van goede producten: net als bij voeding of bij sport, is dit de enige manier om uitstekende resultaten te zien! Naast dit algemene advies kunnen we echter enkele kleine "geheimen" onthullen die Koreaanse vrouwen koesteren om te verouderen met een werkelijk prachtige huid.

Advertisement
Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

Iedereen die aandacht besteedt aan het uiterlijk van haar huid, weet heel goed dat het niet voldoende is om je gezicht te wassen met een reinigingszeep (die voor de handen moeten worden vermeden, die gewoon te agressief is) en van tijd tot tijd een vochtinbrengende crème aan te brengen, maar dat het een bepaalde consistentie vereist. Het "geheim" van de zogenaamde Koreaanse huidverzorging bestaat uit het volgen van de 10 stappen van de ochtend- en avondroutine (sommige stappen hoeven niet elke dag te worden herhaald, maar alleen wanneer dat nodig is). Als je een beginner bent en het niet wilt overdrijven, kun je gemakkelijk de stappen verminderen en er slechts 5 doen, de essentiële die je zullen helpen om je huid weer glanzend en elastisch te maken.

Advertisement
Youtube / Elettra Lastra

Youtube / Elettra Lastra

De eerste twee stappen lijken nogal essentieel en innovatief: de "dubbele reiniging".

1. Op olie gebaseerde reiniger: Begin je kleine ritueel met een op olie gebaseerde reiniger. Dit type product helpt onzuiverheden, talg en ook eventuele make-upresten te verwijderen.

2. Op water gebaseerde basis: dit is om de laatste onzuiverheden te verwijderen, inclusief de resten van de reinigingsolie die je net hebt gebruikt. Het is de tweede en laatste stap die de reiniging van het gezicht voltooit. Je bent nu klaar om je huid in alle volgende stappen te voeden.

Youtube / Elettra Lastra

Youtube / Elettra Lastra

3. Peeling van het gezicht: het exfoliëren van de huid is erg belangrijk omdat het helpt om alle dode cellen te verwijderen, maar overdrijf het niet. Als je eenmaal het product hebt gevonden dat het beste bij je huidtype past, kun je deze stap één keer per week herhalen (of zelfs minder, het belangrijkste is om de juiste balans te vinden).

4. Tonic: wat te zeggen, de toepassing van een gezichtstonic, als je het nog nooit hebt geprobeerd, zal je leven veranderen. Tonic is essentieel om de pH van de huid weer in evenwicht te brengen en nog grondiger te reinigen.

5. Essence: een essence heeft een waterige consistentie, - smeer het uit met cirkelvormige bewegingen, het dient om de helderheid en elasticiteit van de huid te herstellen en deze op de best mogelijke manier voor te bereiden op de volgende stappen. Waarschuwing: essence is geen serum, ook al worden de twee producten vaak door elkaar gehaald.

Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

6. Sheet maskers: ook dit type product blijkt voor westerlingen behoorlijk innovatief te zijn. Dit zijn wegwerpmaskers die rijk zijn aan actieve bestanddelen en andere natuurlijke ingrediënten die onze huid helpen als dat nodig is. Ook dit is een optionele stap, die van tijd tot tijd moet worden herhaald, afhankelijk van wat je wilt bereiken (meer glanzend, minder roodheid, elasticiteit, enz.).

7. Serum: dit is een product dat we allemaal heel goed kennen, het is een heilzaam concentraat van actieve ingrediënten. Een paar druppels zijn voldoende om het door de huid van ons gezicht te laten opnemen. Ook in dit geval kies je het serum dat bij je past!

8. Oogverzorging: het is een delicaat gebied dat de juiste hydratatie en een gerichte actie verdient, zowel wat betreft de "wallen onder de ogen" als rimpels.

Youtube / 한별Lily

Youtube / 한별Lily

Tenslotte de laatste twee stappen: de moisturizer en... de zonnebrandcrème!

9. Moisturizer: "hydrateren" is het sleutelwoord! Kies de crème die het beste bij je past qua textuur, geur en, belangrijker nog, voor de specifieke actie die het op je huid zal uitvoeren.

10. Zonnebrandcrème: we weten wat je denkt - wat heeft zonnebrandcrème hiermee te maken? Welnu, Aziatische vrouwen houden niet zo van bruin worden en zijn erg gesteld op het behoud van hun natuurlijke kleur. Hoe aangenaam een ​​lichtbruine kleur ook kan zijn, we moeten bedenken dat langdurige blootstelling aan de zon zeker geen geschikte keuze is voor de huid. Voor Koreaanse vrouwen is zonnebrandcrème zeker niet optioneel! Er zijn veel goede producten op de markt die je de vreselijke dikke en nauwelijks smeerbare beschermende crèmes zullen doen vergeten.

Advertisement
Pexels

Pexels

Zoals eerder vermeld, kun je je als beginner beperken tot het volgen van de 5 meest essentiële stappen (dubbele reiniging, tonic, serum en gezichtscrème) en je moet je in ieder geval absoluut niet laten ontmoedigen door het aantal stappen. Niet alleen is de dagelijkse toepassing niet zo omslachtig als je je zult voorstellen, - als je het eenmaal onder de knie hebt, ben je binnen 10 minuten klaar! - maar het zou in theorie een klein moment van de dag moeten zijn om aan jezelf te wijden. Zelfs als je een van degenen bent die na een paar dagen met een dieet zijn gestopt of die meer dan de helft van hun jaarlijkse fitnessabonnement hebben verspild na een eerste moment van groot enthousiasme, zijn we er zeker van dat dit dagelijkse "ritueel" je meteen beter doet voelen. Natuurlijk moet deze specifieke focus op huidverzorging geen obsessie worden, maar gewoon een manier om dagelijks voor jezelf te zorgen.

Laat het ons weten in de reacties als je alle stappen al hebt geprobeerd of als je van plan bent om te gaan proberen om voor je huid te zorgen!

Advertisement