6 niet te onderschatten signalen die ons lichaam ons kan sturen als de slagaders geblokkeerd zijn

Janine image
door Janine

11 Oktober 2020

6 niet te onderschatten signalen die ons lichaam ons kan sturen als de slagaders geblokkeerd zijn
Advertisement

Onze slagaders zijn als een heel lang, heel dicht en heel ingewikkeld netwerk van wegen in ons lichaam dat van de ene naar de andere kant loopt en alles transporteert wat we nodig hebben om te leven, van bloed tot voedingsstoffen. In werkelijkheid is deze korte beschrijving voldoende om ons te laten begrijpen hoe belangrijk ze zijn voor onze gezondheid, maar net als elk ander deel van het lichaam zijn ook zij niet vrij van problemen, wat altijd goed is om te weten, te voorkomen en te behandelen.

Ons lichaam is een complex en fascinerend mechanisme dat ons kan waarschuwen als er iets niet gaat zoals het hoort. In het geval van slagaders en eventuele obstructies die deze aantasten, zijn er tekenen die niet mogen worden onderschat om dienovereenkomstig te handelen. Laten we eens kijken welke dat zijn, waarbij we specificeren dat het voor eventuele opheldering en zorg altijd raadzaam is om zo snel mogelijk een specialist te raadplegen.

via Healthline

Advertisement
centro güel/Flickr

centro güel/Flickr

Ziekten die gerelateerd zijn aan de slagaders komen veel vaker voor dan we denken. Er zijn wereldwijd veel mensen die lijden aan hartproblemen, die helaas aan de basis liggen van evenveel sterfgevallen. Om perfect te kunnen functioneren, moet het hart de juiste bloedtoevoer krijgen: daarom mogen de slagaders, die verantwoordelijk zijn voor de doorvoer van onze vitale vloeistof, geen obstakels hebben die ze blokkeren.

  • Pijn op de borst, indien herhaald, sterk en constant, is een van de eerste symptomen die verdere aandacht verdienen, aangezien het verband kan houden met problemen in deze zin. Veel mensen die dit ongemak melden, hebben ontdekt dat ze problemen hebben met de occlusie van de kransslagader: het is in feite de meest voorkomende pijn die verband houdt met het probleem in kwestie.
  • Pijn aan de schouders, armen of rug kunnen andere “alarmbellen" zijn met betrekking tot deze aandoeningen. Onderschat ze daarom nooit, zeker niet als ze continu zijn en je geen last hebt van complete posturale, spier- of botproblemen.
  • Kortademigheid, veel zweten, een gevoel van zwaarte en zwakte kunnen er ook op wijzen dat er iets mis is met onze bloedvaten: als we ze constant ervaren, is het goed om dit te laten onderzoeken door contact op te nemen met de arts en tests uit te voeren.
  • Let op de benen en voeten: vaak kan een teken van verstopte slagaders in deze delen van het lichaam verschijnen, aangezien de bloedcirculatie niet voldoende is om zelfs de meest perifere gebieden te bedekken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Kortom: de bedoeling van deze lijst is zeker niet om te alarmeren of te generaliseren over symptomen en kleine problemen die ook alles behalve verstopte slagaders kunnen betekenen. Deze informatie, zoals we hebben gespecificeerd, kan in geen geval de mening van een deskundige vervangen. Het blijft echter een feit dat als deze ongemakken zich herhalen, het raadzaam is om dit op tijd op te merken, een arts te raadplegen en alle mogelijke risicofactoren te elimineren.

Roken, cholesterolgehalte in het bloed, slechte motoriek, overmatig lichaamsgewicht, hoog alcoholgebruik en emotionele stress zijn daar enkele van. We kunnen daarom veel doen om in die zin een goede gezondheid te garanderen: ons lichaam zal ons dankbaar zijn.

Advertisement