5 voordelen van knoflook, een plant met antibacteriële en voedende eigenschappen die goed voor onze gezondheid is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 voordelen van knoflook, een plant…
Er wordt aangekondigd dat er een zojuist geadopteerd meisje in het vliegtuig zit: alle passagiers feliciteren de nieuwe ouders Twee onafscheidelijke honden zoeken een gezin: het zusje is doof en bijna blind, terwijl haar broer haar gids is

5 voordelen van knoflook, een plant met antibacteriële en voedende eigenschappen die goed voor onze gezondheid is

Door Janine
3.728
Advertisement

Het was al bekend in het oude Egypte en is door de geschiedenis heen een product van de natuur geworden dat praktisch overal ter wereld wordt gekweekt en gewaardeerd. We hebben het over knoflook (Allium sativum), een bolgewas dat, samen met ui, sjalotten, prei en bieslook, een van de meest gebruikte specerijen ter wereld is.

De bekendheid van knoflook eindigt echter niet in de keuken. De therapeutische, folkloristische en curatieve eigenschappen zijn universeel bekend in veel culturen, sinds zeer verre tijden. Talrijk zijn in dit verband de onderzoeken die het verbinden aan evenveel gunstige effecten voor de gezondheid. Ontstekingsremmend, antimicrobieel, antioxidant, voedend en uitstekend voor het hart: ontdek waarom knoflook echt een geweldige hulp is voor het lichaam.

via: Healthline

1. Het voedt, maar heeft weinig calorieën

Knoflook bevat vitamine C, vitamine B6, mangaan en vele andere voedingsstoffen. Het heeft weinig calorieën. Ook om deze reden is knoflook echt goed voor het welzijn.

2. Het kan ademhalingsziekten voorkomen en verkoudheidssymptomen verlichten

Verschillende onderzoeken hebben de effectiviteit van deze plant aangetoond bij het verlichten van de symptomen van aandoeningen aan de luchtwegen en infecties. De reden is te vinden in de antibacteriële eigenschappen waarvan het rijk is, dankzij allicine.

3. Het kan de bloeddruk verlagen en cholesterol onder controle houden

Hypertensie, een van de hoogste risicofactoren in verband met hart- en vaatziekten en beroertes, kan worden gecontroleerd en verlaagd met behulp van knoflook. Evenzo zijn op knoflook gebaseerde supplementen effectief gebleken bij het beheersen van LDL-cholesterolwaarden, ook wel "slechte” genoemd, opnieuw gebaseerd op verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd.

foto: Pxhere

4. Het bevat antioxidanten en is uitstekend voor het voorkomen van cellulaire veroudering

De schade veroorzaakt door vrije radicalen is onderhand bekend. Deze stoffen zijn direct gekoppeld aan cellulaire veroudering, evenals aan hersenveroudering. Het spreekt vanzelf dat, dankzij de antioxidanten waaraan het rijk is, knoflook ook kan helpen om degeneratieve ziekten zoals Alzheimer en dementie te voorkomen.

5. Het kan atletische prestaties helpen verbeteren

In het oude Griekenland werd knoflook gebruikt om de fysieke prestaties van Olympische atleten te verbeteren; in Egypte wordt aangenomen dat het wordt gegeven als levensonderhoud voor werknemers. Eén ding is zeker: knoflook, dankzij zijn gunstige eigenschappen voor het hart en de bloeddruk, slaagt erin de prestaties van het lichaam te verbeteren wanneer het onder stress staat. Studies op de mens in dit opzicht zijn er niet erg veel, maar die er wel zijn gemaakt hebben deze verbeteringen aangetoond.

Advertisement

We kunnen nog veel meer vertellen over knoflook. Bovendien is het een voedingsmiddel dat zo rijk is aan geschiedenis, eigenschappen en tradities dat iedereen er, overal in de wereld, positieve gezondheidseffecten van zou kunnen ondervinden. Hier hebben we er enkele gerapporteerd die door de wetenschap zijn bewezen.

We herinneren je er in elk geval aan dat dit artikel louter informatief is en dat het advies dat het bevat nooit de mening van een arts kan vervangen. Bij twijfel, verduidelijking of gezondheidsproblemen is het altijd beter om de mening van een specialist te raadplegen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt