Het eenvoudige recept van kikkererwtenburgers: rijk aan eiwitten, lekker en met heel weinig calorieën

Janine image
door Janine

04 Oktober 2018

Het eenvoudige recept van kikkererwtenburgers: rijk aan eiwitten, lekker en met heel weinig calorieën
Advertisement

Om je smaakpapillen te verrassen met een plantaardige eiwitschotel, is een van de eenvoudigste en lekkerste mogelijkheden absoluut de kikkererwtenburger. Deze peulvruchten, rijk aan eiwitten en goedkoop, zijn een uitstekend alternatief voor zowel degenen die een vegetarisch dieet volgen, als voor degenen die gewoon willen genieten van een stevige maaltijd zonder vleesproducten te consumeren.

In dit geval hebben we, behalve kikkererwten (500 gram), 2 eieren, 2 knoflookteentjes, peterselie, paneermeel of havermout, zout, peper en - eventueel - 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels lijnzaad.

De bereiding is heel gemakkelijk!

Advertisement
Het eenvoudige recept van kikkererwtenburgers: rijk aan eiwitten, lekker en met heel weinig calorieën - 1

Net als bij de bereiding van humus, een ander zeer bekend gerecht op basis van kikkererwten, begin je met het weken van de groenten en kook je ze daarna. Als alternatief kun je deze stappen overslaan door al gekookte kikkererwten in een potje te nemen, minder natuurlijk maar veel gemakkelijker.

Meng met behulp van een mixer de kikkererwten (koud); voeg de twee eieren toe en meng ze tot je een homogene samenstelling krijgt.

Advertisement
Het eenvoudige recept van kikkererwtenburgers: rijk aan eiwitten, lekker en met heel weinig calorieën - 2

Voeg vervolgens gesnipperde knoflook en peterselie toe, en alle andere ingrediënten; voeg net zoveel paneermeel (of havermout) toe tot je een kneedbaar maar niet te droog mengsel krijgt.

Nadat je alle ingrediënten hebt gemengd, maak je met je handen de klassieke hamburgers en doe je ze in een voorverwarmde oven op 200° C na ze besprenkeld te hebben met extra vierge olijfolie.

Bak ze 20 minuten, keer ze halverwege om en... eet smakelijk!

Advertisement