In deze optische illusie is het profiel van een hond op het eerste gezicht moeilijk te zien - BekijkDezeVideo.nl
x
In deze optische illusie is het profiel…
Het eenvoudige recept van kikkererwtenburgers: rijk aan eiwitten, lekker en met heel weinig calorieën 24 foto's van goede daden die ons eraan herinneren dat er nog steeds hoop is voor onze samenleving

In deze optische illusie is het profiel van een hond op het eerste gezicht moeilijk te zien

04 Oktober 2018 • Door Janine
16.719
Advertisement

Een van de uitdagingen die onze hersenen op de proef stellen, bestaat ongetwijfeld uit optische illusies. Sterker nog, we realiseren ons vaak niet hoe de mentale processen die aan de basis staan van onze visuele perceptie kunnen worden "misleid", waardoor we een absoluut verkeerde visie op de realiteit krijgen.

Velen van ons herinneren zich misschien het visuele experiment met de gorilla: een groep vrienden speelt in een kamer met een bal die ze van hand tot hand doorgeven terwijl ze van positie veranderen, aan de toeschouwer wordt gevraagd om altijd de positie van de bal te volgen. Aan het einde van het experiment beseft geen van de kijkers dat een man verkleed als gorilla door de scène heen liep, vlak voor hun ogen! Dit komt omdat de hersenen, door zich op de bal te concentreren, alle andere details van de scène hebben "uitgesloten".

Hieronder stellen we een ander visueel spel voor, minder uitgebreid maar net zo leuk.

Kijkend naar de afbeelding van deze man, zie je dan... een hond?

De illustratie is heel beroemd en heeft duizenden mensen gek gemaakt. Blijkbaar is slechts 1% van de waarnemers erin geslaagd om snel een antwoord te geven.

In de afbeelding zien we een man met een dikke baard en gesloten ogen. Onze hersenen nemen de menselijke figuur onmiddellijk waar en sluiten op de een of andere manier elke andere mogelijkheid uit.

Om iets anders te kunnen "lezen", moeten we een visuele en cerebrale inspanning leveren: we moeten proberen dat wat we zien te scheiden van de verwerking die ons brein ons toont. Neem een paar minuten de tijd om het te proberen en kijk dan naar de onderstaande oplossing.

Dit is de oplossing... had je het al gezien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt