Het eenvoudige recept om snoepjes te maken tegen hoesten en verkoudheid: je zult niet meer zonder kunnen!

Janine image
door Janine

08 Oktober 2018

Het eenvoudige recept om snoepjes te maken tegen hoesten en verkoudheid: je zult niet meer zonder kunnen!
Advertisement

De komst van het koude seizoen brengt vaak een reeks consequenties op fysiek niveau met zich mee: je moe en uitgeput voelen is heel gewoon in het najaar, en ook dat de luchtwegen niet helemaal in vorm zijn.

Wat betreft het probleem van te weinig energie kunnen we niet veel doen, afgezien van gezond eten en rusten, maar een kleine remedie voor seizoensgebonden ziekten is er wel. Daarom hebben we vandaag besloten om je kennis te laten maken met het eenvoudige recept van verzachtende snoepjes met citroen, gember en honing, handig om de luchtwegen gezond te houden. Ze zijn geschikt om de hele winter te worden geconsumeerd, ook al zullen de zoetekauwen zelfs in de zomer niet zonder kunnen!

Advertisement
Youtube

Youtube

De ingrediënten zijn heel eenvoudig:

  • Een half glas water;
  • een halve uitgeperste citroen (2 eetlepels);
  • een half kopje witte suiker;
  • 1 eetlepel honing;
  • een halve theelepel gemberpoeder;
  • een halve theelepel kruidnagelpoeder (eventueel);
  • poedersuiker (om ze te bewaren).

 

Advertisement

Dit zijn de eenvoudige stappen

Dit zijn de eenvoudige stappen

Evan-Amos/Wikimedia

Neem een kleine steelpan en voeg alle ingrediënten toe, behalve de poedersuiker; breng aan de kook op hoog vuur, zet het dan op laag vuur en laat het ongeveer twintig minuten pruttelen, tot het mengsel een gelatineachtige consistentie heeft. Neem met behulp van een lepel kleine porties en laat ze vallen als druppels op bakpapier (als je wilt, kun je kleine vormpjes gebruiken om ze een vorm te geven).

Na ongeveer twintig minuten zijn de snoepjes afgekoeld en gestold: je kunt ze van het papier verwijderen en in een pot doen, bij voorkeur bestrooid met poedersuiker om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven kleven. Je kunt ze op een koele en droge plaats bewaren en ze eten wanneer je maar wilt!

Advertisement