Honing- en uiensiroop: een effectieve remedie tegen hoest - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Honing- en uiensiroop: een effectieve…
Kusjes van mamma verlichten pijn en genezen wonden: de wetenschap heeft dit bevestigd Vriendschap tussen vrouwen bestaat en is een effectief kalmerend middel tegen dagelijkse stress

Honing- en uiensiroop: een effectieve remedie tegen hoest

Door Janine
2.357
Advertisement

Wanneer we griep hebben, nemen we snel onze toevlucht tot medicijnen, supplementen en siropen, maar we vergeten dat we ook in natuurlijke remedies een waardevolle hulp kunnen vinden. In voedsel zitten eigenlijk alle ingrediënten die de basis vormen van de medicijnen die we nemen. In honing en ui vinden we bijvoorbeeld alles wat we nodig hebben om verlichting van hoest te vinden.

Dit zijn de stappen die moeten worden gevolgd om een natuurlijke siroop te bereiden die indien nodig of als een vorm van preventie moet worden genomen.

foto: pixabay

Hoest is een vorm van verdediging van het lichaam, die dit mechanisme in werking stelt om te proberen de vreemde aanwezigheid te verdrijven die de ademhaling bemoeilijkt - zoals virussen, bacteriën, stoffen die allergieën veroorzaken of bijvoorbeeld een stukje brood. Zelfs het slijm dat vaak gepaard gaat met de hoest, wordt door het lichaam geproduceerd als verdediging, omdat het vreemde stoffen vangt en helpt ze te verdrijven.

Honing en ui zijn twee waardevolle voedingsmiddelen voor het welzijn van het menselijk lichaam: ze bevatten ingrediënten die talloze onaangename aandoeningen kunnen oplossen, waaronder hoesten.

Honing heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, het is in staat om irritatie van de luchtwegen die optreedt bij hoesten te verminderen en helpt slijm te verdrijven.

De ui heeft ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen: sinds de oudheid wordt het gebruikt om de ongemakken in verband met de luchtwegen te behandelen, dankzij het gehalte van op zwavel gebaseerde verbindingen.

Met deze twee ingrediënten kun je een uitstekende natuurlijke siroop bereiden: je hebt een ui, 400 ml water, het sap van een citroen en een eetlepel honing nodig.

  • Schil de ui en snijd deze in grote of kleine stukjes, afhankelijk van je voorkeur.
  • Doe de ui in kokend water en laat 15 minuten koken.
  • Laat 5 minuten afkoelen en voeg dan de citroen en honing toe.

Giet de siroop in een pot en neem deze elke dag 2-3 keer: het is aangewezen voor verlichting van hoest of om de meest voorkomende seizoensgebonden aandoeningen te voorkomen.

Zoals altijd herinneren we je eraan dat de informatie in dit artikel in geen geval de mening van een specialist kan vervangen. Voor elke complicatie, twijfel of probleem is het altijd goed om een arts te raadplegen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt