Aloe vera-gel: hier zijn alle voordelen en eenvoudige stappen om het thuis klaar te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Aloe vera-gel: hier zijn alle voordelen…
Wat het betekent om je moeder niet bij je in de buurt te hebben op de dag van haar feest De 7

Aloe vera-gel: hier zijn alle voordelen en eenvoudige stappen om het thuis klaar te maken

Door Janine
1.905
Advertisement

Aloë vera is een plant met talloze heilzame eigenschappen, die veel wordt gebruikt in de farmaceutische en cosmetische industrie om geneesmiddelen en verzorgingsmiddelen te maken. Het is rijk aan vitamine A, C en E, het heeft antioxiderende, hydraterende, decongestieve, helende, verfrissende, antibacteriële en regenererende eigenschappen voor de huid. Om conserveringsmiddelen en chemische additieven in commerciële producten te vermijden, is het in elk geval mogelijk om een 100% natuurlijk en zelfgemaakt alternatief te bereiden.

Allereerst moet je eraan denken om de aloë planten dagelijks minimaal een week water te geven voordat je de bladeren snijdt, die worden gebruikt om de gel te maken.

Ingrediënten

  • 3 aloë vera bladeren
  • 1 eetlepel citroensap (10 ml)
  • 1 eetlepel tarwekiemolie (10 g)
foto: Max Pixel

Bereiding

Snijd de hoeveelheid bladeren die nodig is voor het volume van het product dat je wilt verkrijgen. Was ze door de zijpunten te verwijderen, laat ze minstens 24 uur in water weken en zorg ervoor dat het water elke 3-4 uur wordt vervangen. Deze stap is essentieel voor het elimineren van aloïne, een stof die in de plant aanwezig is en die toxisch kan zijn.

Maak een inkeping aan één kant van elk blad en haal het vruchtvlees eruit met een lepel of spatel. Breng de verkregen pulp over in een potje door tarwekiemolie en citroensap toe te voegen. Meng het mengsel met een mixer of een blender tot een dikke crème is verkregen. Bewaar het mengsel in de koelkast in een pot of glazen fles, hermetisch gesloten. Voor correct gebruik is het raadzaam om het op het betreffende lichaamsdeel te smeren en dit minstens drie of vier keer per week te herhalen.

Advertisement

De toepassingen van aloë vera zijn talrijk, het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de huid te zuiveren, acne te voorkomen, verstopte poriën te openen, ontstekingen, irritatie of huidletsel te behandelen, de vorming van puistjes en mee-eters te voorkomen, enz. De essentie van de plant is ook uitstekend voor het beschermen van de opperhuid tegen zonnestralen, het verlichten van brandwonden, het voorkomen van striae en veroudering van de huid. Aloë vera is uitstekend voor het verstevigen van weefsels, het bestrijden van jeukende dermatitis, psoriasis en droge huid.

Een echt elixer van schoonheid en welzijn dat volledig biologisch en voordelig is, om een jonge, verzorgde en heldere uitstraling te behouden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt