Een man maait het gazon van zijn ex-vrouw: wanneer de kinderen hem vragen waarom, doet het antwoord hen ontroeren

Janine image
door Janine

30 Oktober 2018

Een man maait het gazon van zijn ex-vrouw: wanneer de kinderen hem vragen waarom, doet het antwoord hen ontroeren
Advertisement

Het ergste dat kan gebeuren als een huwelijk eindigt, is dat de kinderen de gevolgen ervan ondervinden. Te vaak gebeurt het dat mama en papa, woedend van wrok jegens elkaar, de kinderen proberen te gebruiken als een wapen tegenover elkaar. Dit verergert alleen de situatie: kinderen zullen niet alleen lijden aan het trauma van een gebroken gezin, maar zullen ook een negatieve les leren die ze voor het leven met zich zullen meedragen.

Als twee mensen trouwen en kinderen krijgen, betekent dit dat ze op een bepaald moment in hun leven van elkaar hielden en hun leven wilden delen. Stel je voor dat je een kind bent, en die verstoten echtelijke liefde ziet, vernietigd en beledigd: wat denk je dat jouw idee van relatie en huwelijk zal zijn, wanneer je volwassen zult zijn? Het is van essentieel belang dat ouders, zelfs als ze uit elkaar gaan, niet uit het oog verliezen dat ze een model zijn voor hun kinderen, ook als ze het niet langer met elkaar eens zijn.

Dat weet Codie LaChelle McPhate, een 32-jarige vrouw uit Texas, goed toen ze op een dag getuige was van een heel bijzondere scène: de gedachte die ze daar over had werd toegejuicht van het ene uiteinde van de wereldbol tot de andere.

via CodieLaChelleMcPhate

Advertisement

Codie liep langs het huis van haar moeder en zag dat haar vader bezig was het gras te maaien. Maar haar ouders zijn al 28 jaar gescheiden.

Codie liep langs het huis van haar moeder en zag dat haar vader bezig was het gras te maaien. Maar haar ouders zijn al 28 jaar gescheiden.

CodieLaChelleMcPhate

Codie was nog een kind toen haar ouders begrepen dat hun huwelijk niet werkte en dat ze verschillende wegen moesten bewandelen. Maar ze hebben elkaar een belofte gedaan: nooit vervallen in de wreedheid van wraak en altijd de liefde eren die hen eenmaal had gebonden, waaruit hun dochter werd geboren. De vader verhuisde vervolgens naar een andere plaats, terwijl de moeder hertrouwde en andere kinderen kreeg.

Vandaag, bijna 30 jaar na de scheiding, verraste Codie haar vader die tijdens de vakantie het gazon van haar moeder aan het maaien was. Niet voor erkenning of om ermee te pronken, maar alleen omdat zijn ex-vrouw zijn hulp nodig had.

Advertisement
CodieLaChelleMcPhate

CodieLaChelleMcPhate

Ook de jongere broers van Codie waren naïef verbaasd over de situatie en vroegen haar: "Waarom maait je vader het gras van mama?". Ze antwoordde: "Omdat het gazon moest worden gemaaid en hij wist dat mama het niet alleen kon doen!" De nieuwe partner van de moeder is gedwongen om langere tijd buiten de stad te werken, en de vrouw heeft recent problemen gehad met haar knieën.

Codie kan niet anders dan blij zijn met dit beeld, omdat ze weet dat dit de manier is waarop waarden worden doorgegeven aan toekomstige generaties. Niet met woorden, maar met voorbeeld en wilskracht. Deze kostbare les zullen ook haar jongere broers nooit vergeten.

CodieLaChelleMcPhate

CodieLaChelleMcPhate

Vandaag is Codie buitengewoon trots op haar atypische en extreem verenigde familie. Zelfs als het huwelijk van haar ouders al lang geleden was afgelopen, probeerden ze op alle mogelijke manieren haar emotionaliteit te behouden en haar uit hun problemen te houden. Hoewel ver weg, zijn haar ouders in staat geweest om respect te tonen aan het sentiment dat hen heeft verenigd, en hebben dit respect doorgegeven aan de andere leden van het gezin.

Niet alle huwelijken hebben het geluk om voor altijd te blijven bestaan, maar we moeten niet vergeten dat er een fatsoenlijke manier is om ze te beëindigen. En bovenal moeten we niet vergeten dat de keuzes van volwassenen nooit op de kinderen mogen vallen!

Advertisement