Kinderen vroeg naar bed brengen kan de mentale gezondheid van moeders verbeteren, dat zegt een kinderarts

Janine image
door Janine

13 Oktober 2018

Kinderen vroeg naar bed brengen kan de mentale gezondheid van moeders verbeteren, dat zegt een kinderarts
Advertisement

Soms kan moeder zijn een zware en vermoeiende bezigheid zijn, vooral vanuit neurologisch en psychologisch oogpunt. Dus wat kunnen deze superdrukke vrouwen doen om hun gezinsleven wat minder stressvol te maken? Niets is eenvoudiger, en misschien zelfs banaal als je erover nadenkt: breng je kinderen vroeg naar bed en geniet van een welverdiende rust zodat je de batterij kunt opladen.

via today.com

Advertisement
Kinderen vroeg naar bed brengen kan de mentale gezondheid van moeders verbeteren, dat zegt een kinderarts - 1

Moeders, evenals vaders, die hun kinderen direct na het avondeten om ongeveer 20.30 uur naar bed brengen, zijn serener vanuit het oogpunt van geestelijke gezondheid. Het zijn echter niet alleen de ouders die er baat bij hebben, maar ook hun kinderen die een rustiger en gezonder leven leiden als ze vroeg gaan slapen. Volgens de Amerikaanse kinderarts Wendy Sue Swanson, bereikt melatonine - het hormoon dat ons lichaam helpt te begrijpen wanneer we moeten ontwaken en wanneer we in slaap vallen - bij kinderen zijn maximale niveau rond 20.00 uur: op deze momenten komen de kleintjes het makkelijkst in slaap en kunnen dan voldoende rusten. Gebaseerd op de Amerikaanse studies National Sleep Foundation, de non-profitorganisatie die zich bezighoudt met slaapproblemen, hebben kleuters tussen 10 en 13 uur slaap nodig, terwijl schoolgaande kinderen er 9 tot 11 uur nodig hebben.

Hoe kunnen ouders, gezien al deze voordelen, de slaap van hun kinderen verbeteren? Ten eerste moeten ze ervoor zorgen dat ze overdag gezonde fysieke activiteit in de open lucht hebben gedaan en dat ze na 19.00 uur geen digitale apparaten meer gebruiken, iets wat zeker het meest gecompliceerde deel is gezien de explosie van de virtuele wereld. Zodra dit is gebeurd, moeten kinderen gezond eten, zodat ze een uitgebalanceerd dieet hebben zonder een te volle buik te hebben voordat ze gaan slapen. Het is belangrijk om ze na het eten even te laten ontspannen met muziek op een laag volume of met niet te fel licht zodat ze slaap krijgen. Vergeet nooit om een ​​bad of douche te nemen en de tanden te poetsen voor het slapen gaan. Laat ze vertellen over wat ze die dag hebben meegemaakt, knuffel ze even en lees een verhaaltje voor.

Deze eenvoudige stappen moeten voor ouders en kinderen een soort van dagelijks ritueel worden, zodat iedereen sereen en met minder stress het gezinsleven kan leiden.

Advertisement