Geschat wordt dat het 's nachts loskoppelen van apparaten een aanzienlijke invloed kan hebben op de energierekening

Janine image
door Janine

22 Oktober 2018

Geschat wordt dat het 's nachts loskoppelen van apparaten een aanzienlijke invloed kan hebben op de energierekening
Advertisement

Elke dag verspillen we, zonder het te beseffen, zoveel geld dat als we dat opzij konden zetten, het zeer nuttig zou kunnen zijn in tijden van echte nood. Besparen betekent in feite niet alleen aandacht schenken aan de dingen die we in de supermarkt kopen, of eraan te denken om het licht in huis uit te doen. Er zijn namelijk veel fouten die we zonder erbij na te denken maken en die aan het eind van de maand zwaar wegen op de rekeningen. Dit is waar het om gaat...

via aol.com

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

Proberen om wat geld te besparen op maandelijkse uitgaven is nooit gemakkelijk, er zijn veel dingen om op te letten, vooral als je een groot gezin hebt. De meest voorkomende aanbevelingen adviseren om op te letten tijdens het winkelen in de supermarkt, niet te lang onder de douche te staan om het watergebruik te verminderen en de verlichting in de kamers niet aan te laten. Een van de hoogste kosten in een huis is de elektriciteitsrekening, die elke maand op de mat ligt en als je er niet genoeg aandacht aan besteedt, loop je het risico zeer hoge bedragen te betalen. Maar wat zijn de tips en trucs die in deze gevallen kunnen worden genomen?

  • Het loskoppelen van alle elektronische apparaten die je 's nachts niet gebruikt, kan de rekening van ongeveer €100 per jaar verminderen, oftewel ongeveer €10 per maand! Zelfs als de berekening werd uitgevoerd op basis van Amerikaanse huizen met gemiddeld 24 elektrische apparaten aan de stopcontacten, zijn we er zeker van dat het aantal apparaten dat is aangesloten op de stroom in onze huizen ongeveer hetzelfde is!
  • Zelfs als ze zijn uitgeschakeld, blijven elektronische apparaten die nog zijn aangesloten elektriciteit verbruiken. Om deze reden, kan het loskoppelen van apparaten die niet worden gebruikt of al opgeladen zijn ons ongeveer €100 per jaar besparen!

De moeite waard om uit te proberen, ook als je niet zo'n groot aantal elektronische apparaten thuis hebt. Het uitproberen kan immers geen kwaad en wat hooguit kan gebeuren is een effectieve afname van de electriciteitsrekening!

 

Advertisement