16 intuïtieve trucs om binnen warm te blijven door het gebruik van verwarming te beperken

Janine image
door Janine

28 Oktober 2018

16 intuïtieve trucs om binnen warm te blijven door het gebruik van verwarming te beperken
Advertisement

Het wordt steeds kouder en om ons te verwarmen kunnen we niet meteen de thermostaat hoger zetten, omdat dit zou resulteren in hogere rekeningen. Het zou ideaal zijn om een reeks eenvoudige en vooral gratis apparaten te gebruiken om in huis te kunnen opwarmen zonder de portemonnee te gebruiken! Hier zijn 16 eenvoudige doe-het-zelf methoden om warm te blijven in huis, zelfs op de koudste winterdagen.

via theconversation.com

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

Vergeet niet om sokken te dragen: de bloedsomloop heeft voorrang in de vitale organen. Handen en voeten worden meestal als eerste koud. Een vrouw heeft zelfs tot 9 keer meer kans om aan deze problemen te lijden. Met de stijgende kou is het nodig om warme dikke sokken te dragen, ook in huis, misschien zelfs meer lagen over elkaar en een mooi paar pantoffels!

Laat de zon binnen door de ramen: open 's morgens en op de zonnigste uren de gordijnen om de natuurlijke stralen in actie te laten komen! Het schoonhouden van ramen is een goede manier om maximale zonlichtpenetratie te krijgen.

Sluit 's nachts de gordijnen: wanneer de zon ondergaat, is het een goed idee om de gordijnen te sluiten om te voorkomen dat warmte ontsnapt en tocht te voorkomen. Hoe dikker de gordijnen zijn, hoe beter!

Blokkeer alle tocht: de gordijnen zijn misschien niet genoeg en het ideale is om de tocht van ijskoude lucht te blokkeren door handdoeken bij de vensters te leggen of door speciale tochtstrippen te gebruiken.

Slapen in een hemelbed: hemelbedden zijn ontworpen om de lichaamstemperatuur in de lakens te houden en ze 's nachts te beschermen tegen tocht.

Advertisement
Angie Six/Flickr

Angie Six/Flickr

Een vuurtje aansteken: je bespaart op je elektriciteits- en verwarmingskosten door de haard of kachel aan te steken! Je zult ook een onmiddellijk gevoel van warmte ervaren bij het zien van het knetterende vuur.

Installeer een "ballon" voor de schoorsteen: de schoorsteen zuigt hete lucht uit je huis dus als deze niet wordt gebruikt, is het beter om de schoorsteen te blokkeren met bijpassende opblaasbare ballonnen.

Kleed je in laagjes: er zijn verschillende studies die leren hoe je je het best kunt kleden in de winter. Het belangrijkste is om veel strakke lagen over elkaar te dragen en de kleding die in contact staat met de huid moet ademend zijn.

Draag vingerloze handschoenen: handschoenen zijn in je huis nooit zo praktisch door de verschillende dingen die je normaal doet. Het ideaalste zou zijn om vingerloze handschoenen te gebruiken die in 5 minuten kunnen worden gemaakt met een paar oude sokken.

Knuffelen: lichaamswarmte is een geweldige manier om op te warmen, genesteld te liggen bij de persoon van wie je houdt of met je harige vriend op de bank.

Fysieke activiteit: bewegen en fysieke activiteit zorgen voor een goede circulatie in het lichaam.

Tapijten en dekens in huis toevoegen: een extra tapijt plaatsen zal dienen om de warmte in de kamer te houden, 10% van de warmte gaat feitelijk verloren door niet-isolerende vloeren.

16 intuïtieve trucs om binnen warm te blijven door het gebruik van verwarming te beperken - 3

Een flinke maaltijd klaarmaken: een goede warme maaltijd kan het lichaam en de omgeving verwarmen via de kachel of de oven die wordt gebruikt voor het koken! Probeer voedsel te eten op basis van kardemom, chilipepertjes, kurkuma en gember om de bloedsomloop te verbeteren.

Steek de kaarsen aan: ze zorgen voor licht, sfeer en zelfs als het weinig is, een beetje warmte! Ze kunnen handig zijn voor het verwarmen van de handen en het verhogen van de temperatuur in een kleine kamer.

Warme dranken: een warme kop thee, een infusie of ook een soep tijdens de maaltijd kan wonderen verrichten voor het lichaam en ook voor de handen!

Maak een warme kruik klaar: handig om je handen warm te houden of je bed op te warmen voordat je gaat slapen. Neem gewoon oude sokken, vul ze met rijst en naai ze dicht zodat er niets uitkomt. Leg ze een paar minuten in de magnetron en je bent klaar!

CORGI HomePlan/Flickr

CORGI HomePlan/Flickr

Advertisement