De wetenschap bevestigt het: moederschap staat gelijk aan 2 banen

Janine image
door Janine

10 November 2018

De wetenschap bevestigt het: moederschap staat gelijk aan 2 banen
Advertisement

Het is als een open deur intrappen, elke moeder wist het al. Het is echter belangrijk dat er een wetenschappelijke studie is waaruit blijkt hoe moeilijk het is om tegenwoordig moeder te zijn. Elke vrouw en moeder heeft de druk en verantwoordelijkheid ervaren die gepaard gaan met de zorg voor de kinderen, het huis verzorgen en dit misschien zelfs combineren met een baan.

via independent.co.uk

Advertisement
Tina Franklin/Flickr

Tina Franklin/Flickr

Het werk van een moeder duurt 14 uur per dag, 7 dagen per week: veel langer dan welk soort baan dan ook. Als je je afvraagt of het moederschap zou moeten worden beschouwd als een "baan", is het antwoord ja: dit komt omdat in beide gevallen er geen mogelijkheid is om tijd aan zichzelf te besteden, het heeft dezelfde negatieve effecten van een fulltime baan.

Het onderzoek was gebaseerd op de ervaring van 2000 vrouwen, moeders van kinderen van 5 tot 12 jaar oud: er werd ontdekt dat de dag rond 6:23 begint en eindigt om - of na - 20:31. De tijd die ze aan zichzelf konden besteden, was ongeveer één uur en zeven minuten, op de 24 uur die een hele dag vormen.

De toewijding van een moeder is tegenwoordig - hetzelfde kan een paar decennia geleden niet gezegd worden - gelijk aan tweeënhalve baan. Het onderzoek toont aan dat de dag van een moeder - in termen van stress en dingen die gedaan moeten worden - gelijk staat aan twee dagen van een vrouw zonder kinderen of dat van een man.

Op basis van het interview tijdens het onderzoek, heeft 40% van de moeders het gevoel een eindeloze lijst met taken te moeten voltooien, uiteraard zonder ze allemaal af te kunnen werken.

"De resultaten van het onderzoek laten zien hoe veeleisend de rol van een moeder is en de reeks niet-aflatende verplichtingen die haar dag kenmerken," zei Casey Lewis, directrice van de gezondheids- en voedingssector van het vruchtensapmerk Welch, die de opdracht gaf voor de studie.

Wat is jouw mening hierover? Kun je je vinden in de cijfers die door het onderzoek naar voren zijn gekomen?

 

Advertisement