Alle vrouwen beginnen op een bepaald moment in het leven op hun moeder te lijken: dat beweert een Engelse arts

door Janine

22 December 2019

Alle vrouwen beginnen op een bepaald moment in het leven op hun moeder te lijken: dat beweert een Engelse arts
Advertisement

Er wordt gezegd dat kinderen opgroeien in een proces van verbetering ten opzichte van hun ouders; met andere woorden, ze proberen beter te zijn dan hun ouders, nadat ze hun fouten hebben erkend. Maar volgens onderzoek dat in het Verenigd Koninkrijk is uitgevoerd, is dit waar tot op een bepaald moment in het leven, dan beginnen de kinderen onverbiddelijk gelijk te zijn aan hun ouders, wat betreft smaken, gedrag en gedachten. Uit het onderzoek blijkt met name dat vrouwen rond hun 33e jaar op hun moeder gaan lijken.

via harpersbazaar.com

Advertisement
needpix.com

needpix.com

Op het evolutionaire pad van de kinderen is er de fase van rebellie tegen de ouder van hetzelfde geslacht: de jonge meisjes rebelleren tegen hun moeders, in een poging om zich definitief van hen te verwijderen, zelfs wat betreft smaken en manieren van zijn.

Maar volgens onderzoek van de Engelse chirurg Julian De Silva komt er een bepaald punt in het leven waarin bij vrouwen precies het tegenovergestelde gebeurt, namelijk dat ze op hun moeder beginnen te lijken, kwa gedrag, smaak, manieren van zeggen en zelfs hun hobby's.

Volgens het onderzoek gebeurt dit enkele jaren na de geboorte van het eerste kind en dus de transformatie van een vrouw in een moeder: volgens de statistieken hebben vrouwen in het Verenigd Koninkrijk hun eerste kind op de leeftijd van 30,5 jaar, en enkele jaren later, op hun 33e ongeveer, beginnen ze op de persoon te lijken van wie ze probeerden afstand te nemen.

Volgens chirurg De Silva is het een proces van “veroudering” waaraan we niet kunnen ontsnappen, hoewel sommige mensen zich tegen deze transformatie in hun ouder verzetten. Maar voor de arts is het iets dat gevierd moet worden!

Advertisement