Ze verwelkomt haar moeder zolang ze dezelfde regels respecteert die ze haar als tiener oplegde

Janine image
door Janine

27 Oktober 2022

Ze verwelkomt haar moeder zolang ze dezelfde regels respecteert die ze haar als tiener oplegde
Advertisement

Er zijn perioden in het leven waarin de relatie met de ouders niet gemakkelijk is, een daarvan is de pubertijd. Wanneer je de kindertijd voorbij bent en je eerste sociale ervaringen begint op te doen, is het normaal dat er momenten van desoriëntatie zijn en dat je je individualiteit ten koste van alles wilt bevestigen. Dan kom je min of meer in conflict met een vader of moeder en wordt de dialoog ingewikkeld. Aan de kant van de kinderen is er een verlangen om hun eigen onafhankelijkheid te hebben, aan die van de ouders is er een plicht om “op hen te letten” zodat er niets negatiefs gebeurt. Een ruzie ligt in ieder geval altijd om de hoek en het accepteren van opgelegde regels is echt ingewikkeld.

Een situatie waarin de hoofdpersoon van dit verhaal zich bevond, een jonge vrouw die, nu de negatieve periode van haar pubertijd voorbij was, de kans kreeg om wraak te nemen op alles wat haar moeder haar had opgedrongen. Hoe? Laten we eens kijken.

via Reddit

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In een zeer lange post op Reddit vertelde de vrouw, getrouwd en onafhankelijk, over de relatie met haar moeder. "We konden nooit met elkaar opschieten - schrijft ze - Toen ik 16 was, ging ik bij mijn vader wonen omdat ze me thuis niet kon uitstaan ​​​​en ze veel beter kon opschieten met mijn broer. Toen ze echter in de problemen kwam, besloot ze om hulp te vragen en vroeg me om in mijn huis te komen wonen - vervolgt de auteur van het bericht - ik weet dat mijn broer een groter huis heeft en er bij hem plaats is, maar ze koos voor mij. Ik woon alleen met mijn man en we hebben twee kamers, dus er zou beschikbaarheid zijn, maar ik weet niet zeker of ik het wil. Ik heb lang nagedacht en toen beschouwde ik het als een kans om wraak te nemen op wat ik als tiener had meegemaakt."

Advertisement
Wally Gobetz/Flickr - Not the actual photo

Wally Gobetz/Flickr - Not the actual photo

Dus stelde de vrouw veel regels op die haar moeder zou moeten respecteren om in haar huis te kunnen wonen.

De eerste betrof elektronische apparaten: geen van deze zouden na 18.30 uur aan mogen staan, anders zouden ze in beslag worden genomen. Ze mag slechts om de 3 dagen en maximaal 5 minuten douchen. Als zij of haar man een speciale behoefte had, zou de moeder verplicht zijn om daar onmiddellijk aan te voldoen. Ze zou na 19.30 uur niet naar bed kunnen gaan, anders zou ze de kans om te slapen hebben verloren en zou ze alle maaltijden moeten verzorgen, strikt gekozen door haar dochter en niet door haar. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de jonge vrouw al haar post zou hebben gelezen en dat haar auto de privé-auto van haar dochter zou zijn geworden.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Richtlijnen voor het samenleven die de moeder blijkbaar niet beviel. "Ze vertelde me dat dit allemaal niet normaal was - zei de hoofdpersoon van het verhaal - maar het is precies wat ze van mij vroeg als tiener en voordat ik bij mijn vader ging wonen. Ik betaalde haar alleen terug met dezelfde munt - vervolgt de post - Ze is weggelopen en ik weet niet waar ze heen is gegaan".

Wat vind je van haar gedrag: had ze haar moeder moeten verwelkomen in tijden van nood en het verleden vergeten, of heeft ze de enig mogelijke weg gevolgd?

Advertisement