Een 105-jarige Japanse arts heeft 12 tips onthuld om goed te leven: het is de moeite waard om ze in gedachten te houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 105-jarige Japanse arts heeft 12…
Als je altijd boos bent word je dikker en sneller oud Luisteren naar mensen die klagen, is slecht voor de hersenen: dat bevestigt de wetenschap

Een 105-jarige Japanse arts heeft 12 tips onthuld om goed te leven: het is de moeite waard om ze in gedachten te houden

81.644
Advertisement

Het serum van de eeuwige jeugd is nog niet ontdekt, maar we weten wel dat er vele manieren zijn om zo lang mogelijk en vooral gelukkig te leven. Sommige hiervan, met name 12, zijn op een duidelijke manier onthuld door iemand die... er verstand van heeft. We hebben het over Dr. Shigeaki Hinohara, een Japanse arts die, onder andere, het geluk heeft gehad om 105 jaar te leven. Voordat hij overleed, schreef hij in 2017 een lijst met goede gewoonten waarvan hij gelooft dat ze ons kunnen helpen langer te leven. Dit zijn ze!

 1. Hecht alleen waarde aan wat je aandacht verdient. Stress is slecht voor lichaam en geest, dus vermijd het om dingen te doen die van weinig belang zijn.
 2. Laat je inspireren. Kunst, poëzie en muziek zijn grote inspiratiebronnen: negeren betekent de deuren tot de verbeelding sluiten.
 3. Wees niet jaloers op je kennis. Deel alles wat je leert met anderen alsof het een geschenk is.
 4. Plan, altijd. Wees niet verrast door de dagen: plan dingen en geen enkele verplichting zal ooit te moeilijk zijn!
 5. Maak je geest vrij van pijn. Denk niet na over wat je pijn doet en je energie wegneemt, leer de andere kant op te kijken en los te laten.
 6. Verwaarloos de dagelijkse geneugten niet. Vergeet niet jezelf en de mensen om je heen in de watten te leggen, genietend van de kleine momenten van vreugde.
 7. Wees onpartijdig. Probeer in een discussie altijd verschillende versies te horen, zodat je objectiever bent!
 8. Eet gezond en slaap voldoende. Gezondheid is een kostbaar goed, verspil het niet.
 9. Heb vertrouwen in jezelf. Er is een verschil tussen nederigheid en gebrek aan zelfrespect: vraag niet om hulp voor welke moeilijkheid dan ook, los het zelf op!
 10. Raak niet gehecht aan geld. Ze zijn bedoeld om te worden uitgegeven, dus raak niet depressief wanneer je zakken leeg zijn.
 11. Zoek een referentiemodel. Omring jezelf met mensen waarvan je denkt dat beter dan jou zijn, en als je twijfelt, vraag dan met nederigheid om advies.
 12. Hou van je werk. Als je een leuke baan hebt, zul je nooit ook maar één dag werken.
Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt