In New York mogen huisdieren vlakbij hun baasjes begraven worden op begraafplaatsen

Janine image
door Janine

26 December 2018

In New York mogen huisdieren vlakbij hun baasjes begraven worden op begraafplaatsen
Advertisement

Eigenaren van huisdieren beschouwen hun viervoeters in alle opzichten als familieleden. Wanneer de kat of hond komt te overlijden, kunnen eigenaren verschillende opties evalueren; onder deze is er de mogelijkheid om het dier te begraven op een begraafplaats die is gewijd aan dieren.

Veel mensen tonen echter de wens om het dier in hun familiegraf te laten begraven, net zoals bij elke andere geliefde. De stad New York is een van de weinigen die zich heeft opengesteld voor dit soort mogelijkheden.

via life.shared.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Volgens een onderzoek onder de Amerikaanse bevolking vragen steeds meer mensen om de hond in het familiegraf te begraven of om begraven te worden op een begraafplaats voor dieren, momenteel de enige manier om dicht bij je trouwe viervoeter te blijven.

Er is geen universele wet op de toegang van huisdieren tot begraafplaatsen; sommige begraafplaatsen geven zelfs geen toegang aan de levenden. Normaal gesproken is het begraven van dieren op begraafplaatsen "voor mensen" echter verboden. De redenen voor deze regel zijn niet bekend; zijn dieren niet evenzeer heilige schepsels in religieuze termen? Om nog maar te zwijgen van het feit dat mensen hun trouwe viervoeters nu als echte familieleden beschouwen en voor hen dezelfde rechten willen hebben.

Paradoxaal genoeg kan iemand echter besluiten om begraven te worden op een begraafplaats voor dieren; ook in dit geval geldt het misschien niet voor alle begraafplaatsen voor dieren, maar in sommige landen is dat wel zo.

De stad New York heeft in deze kwestie een stap vooruit gezet; het parlement heeft een wet aangenomen die toestaat dat dieren begraven mogen worden op begraafplaatsen, naast hun baasje. De beslissing wordt gevolgd door een groot aantal mensen die vroegen om de mogelijkheid om aan deze wens te voldoen. De wet vereist niet dat dieren worden geaccepteerd, maar laat individuele begraafplaatsen kiezen.

Nieuws dat veel mensen, vooral dierenliefhebbers, fijn zullen vinden. Dieren zijn prachtige wezens, vaak zelfs beter dan mensen. Waarom zouden we dan niet de mogelijkheid hebben om ze voor eeuwig bij ons te hebben?

En jij, welke mening heb jij? Ben je het ermee eens dat de dieren moeten kunnen rusten in de familiegraven, of denk je dat het beter is om de twee begraafplaatsen van elkaar gescheiden te houden?

Source:

Advertisement