Deze 5 eenvoudige dagelijkse gewoonten kunnen je meer dan 10 jaar extra leven geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 5 eenvoudige dagelijkse gewoonten…
Een man creëert 7 uur extra schoonmaak per week, blijkt uit een onderzoek Emotionele inzinking: wat gebeurt er als we teveel van onszelf verwachten

Deze 5 eenvoudige dagelijkse gewoonten kunnen je meer dan 10 jaar extra leven geven

1.465
Advertisement

Het elixer met een lange levensduur is, helaas voor ons, nog niet ontdekt en zal misschien ook nooit worden ontdekt. Moeten we daarom wanhopen? Natuurlijk niet! Er zijn al veel tips die een gegarandeerd effect hebben op de kwaliteit en de duur van ons leven. In het bijzonder een aantal gouden regels afkomstig van de Harvard School of Public Health, die volgens deskundigen het leven van 14 jaar bij vrouwen en 12 bij mannen kan verlengen.

Gedurende 37 jaar volgden de onderzoekers 78 duizend vrouwen, terwijl ze gedurende 27 jaar 44 duizend mannen volgden. In die jaren werden gegevens verzameld over de gezondheidstoestand en dagelijkse gewoonten, en vervolgens werden enkele conclusies getrokken uit oorzaak en gevolg.

De vijf deugdzame gewoonten die een langer bestaan ​​zouden garanderen, zijn: regelmatige lichaamsbeweging, gezond eten, een juist lichaamsgewicht, niet roken en matig alcoholgebruik. Allemaal dingen die heel gewoon lijken, maar die, vooral als ze bij elkaar worden opgeteld, het verschil kunnen maken!

In het bijzonder is het raadzaam om een ​​lage body mass index te handhaven (van 18,5 tot 24,9 kg/m2) en gemiddeld 30 minuten fysieke activiteit per dag; roken moet worden vermeden, terwijl voor alcohol niet meer dan één glas wijn per dag mag worden gedronken door vrouwen en twee door mannen (dit onderscheid is uiteraard vanwege het verschil in lichaamsgewicht).

Naast langer te leven, leef je ook beter! De onderzoekers benadrukten bij proefpersonen dat wie deze regels volgden 82% minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en 65% minder kans op kanker hadden.

Kortom, er is een manier om je leven te verlengen en het aangenamer te maken, het kost je wat moeite zonder te overdrijven... Maar uiteindelijk lijkt het erop dat het het waard is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt