Een gezicht dat er gelukkiger uitziet, kan je enkele aanwijzingen geven over je persoonlijkheid

Janine image
door Janine

02 December 2018

Een gezicht dat er gelukkiger uitziet, kan je enkele aanwijzingen geven over je persoonlijkheid
Advertisement

Volgens sommige theorieën is één hersenhelft dominant over de andere helft. Dit zorgt voor verschillende gedachten en persoonlijkheden in een persoon: bijvoorbeeld, een individu met de dominante linkerhersenhelft is meer logisch, analytisch en objectief; terwijl een persoon waar de rechterhersenhelft de overhand heeft meer intuïtief, reflecterend en subjectief is. Vandaag bieden we je een leuke test om je dominante hersenhelft te ontdekken, als er ooit een zou zijn, en misschien een kant van je persoonlijkheid die je niet kende.

Advertisement

Bekijk deze afbeelding goed. Welk van de twee gezichten lijkt je het gelukkigst?

Bekijk deze afbeelding goed. Welk van de twee gezichten lijkt je het gelukkigst?
  • Optie A: als je de eerste van de twee gezichten hebt gekozen, dan heeft de linker hemisfeer de overhand op de rechter. De linkerkant van het brein is gewijd aan logica, taal en analytisch denken, je bent iemand die graag nadenkt voordat je handelt, je bent objectief, logisch en analytisch. Je bestudeert de voor- en nadelen voordat je iets doet, want je zou nooit ergens onvoorbereid op willen zijn. Je volgt de regels ten koste van alles en je wilt op een goede manier werken zonder ooit iets niet af te maken, dat is niet jouw manier van handelen! Mensen erkennen je intelligentie en lijken deze manier van zijn te bewonderen en te respecteren.
  • Optie B: als je denkt dat dit gezicht gelukkiger is, prevaleert de rechter hemisfeer boven de linker. Dit deel van de hersenen is het meest geschikt voor al die taken die creativiteit en expressiviteit omvatten. Je bent intuïtief, opmerkzaam en nadenkend, je wordt geleid door je hart, ook al denk je graag na over de ervaringen die je hebt opgedaan. Dit aspect is zeer positief, omdat het betekent dat je elke ervaring ervaart als een vorm van leren. Je kunt je emoties niet verbergen dankzij je expressiviteit: de mensen om je heen zullen het merken als je om een of andere reden gefrustreerd, blij of boos bent! Je bent graag omringd door vrienden en herkent degenen die geen goede bedoelingen hebben onmiddellijk.

    Wat vind je van deze persoonlijkheidstest? Herken je jezelf in een van de twee beschrijvingen? Laat het ons weten in de reacties!

 

Advertisement