Hij komt thuis van een ontspannende reis: als hij zijn bagage opent, vindt hij een tarantula

Janine image
door Janine

10 Mei 2023

Hij komt thuis van een ontspannende reis: als hij zijn bagage opent, vindt hij een tarantula
Advertisement

Reizen is een van de mooiste en meest verrijkende ervaringen die we in het leven kunnen hebben. Elke keer dat we een nieuwe plek bezoeken, ontdekken we andere culturen, landschappen, smaken en mensen. Een mooie reis opent onze geest en ons hart, laat ons de diversiteit en schoonheid van de wereld waarderen: elke bestemming is ook een kans om souvenirs mee naar huis te nemen, tastbare herinneringen aan onze avonturen.

Soms zijn de souvenirs die in ons geheugen gegrift blijven echter de onverwachte, die we bij toeval vinden of die we nooit wilden hebben, zoals in het verhaal dat we je gaan vertellen.

via Dailymail

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Na twee weken in de jungle van Mexico tussen Cancun en Tulum te hebben doorgebracht met zijn vriendin Emma Forrester, had de jonge James Mugridge een onverwachte ontmoeting met een dier waarvan gedacht werd dat het een 12 cm lange Mexicaanse rode tarantula was. Gelukkig zijn deze spinnen volgzaam en vormt hun beet geen gevaar voor mensen. Toen James echter de harige poten uit zijn spijkerbroek zag komen, slaakte hij een kreet van schrik, zich niet bewust van de ongevaarlijke aard van de tarantula.

Nadat hij de spijkerbroek met stokjes had geopend, ontdekte James dat de tarantula de vlucht naar huis niet had overleefd. "Een fractie van een seconde dacht ik dat ze nog leefde en slaakte een gil", bekende James. Het paar had tijdens hun reizen langs de kust verschillende tarantula's gezien, maar geen van hen besloot te liften in James' spijkerbroek.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De man onthulde dat de tas met zijn spijkerbroek in de cabine zou worden meegenomen, maar dat er niet genoeg ruimte was, dus werd deze in het ruim geplaatst. "Ik denk dat de tarantula minstens een paar dagen in de broek heeft gezeten. We hadden geluk dat hij in het ruim zat, anders vrees ik dat hij levend en wel in de cabine had gezeten", merkte James op.

Hoewel de beet van een tarantula erger is dan die van een bij, is het niet dodelijk, maar James gaf toe dat hij doodsbang was voor de onverwachte ontmoeting met het achtpotige wezen: “Het was echt het laatste wat ik verwachtte”, verklaarde hij. Een avontuur dat ons eraan herinnert dat het altijd beter is om je voor te bereiden als je door wilde gebieden reist: het is beter om nooit als vanzelfsprekend te beschouwen wat op onverwachte plaatsen verborgen kan zijn.

Advertisement