5 redenen waarom fysiek contact zo belangrijk is

Janine image
door Janine

28 December 2018

5 redenen waarom fysiek contact zo belangrijk is
Advertisement

Soms vinden we onze vijf zintuigen als vanzelfsprekend, zonder rekening te houden met de fundamentele rol die ze in ons leven spelen. Met zicht, gehoor, geur, smaak en voelen kunnen we elk fragment van wat ons omringt, vastleggen. Een kleur, een sensatie, een geur, een smaak, alles kan ons terugleiden naar een ervaring, heden of verleden, we kunnen het herkennen en herbeleven. Met name voelen neemt een belangrijke rol in ons bestaan in. Fysiek contact maken met iemand of iets komt neer op in harmonie komen, zowel fysiek als mentaal, waardoor een onlosmakelijke band ontstaat.

Er zijn minstens 5 redenen waarom voelen, en dus fysiek contact, zo belangrijk voor ons is. Dit zijn ze.

via iheartintelligence.com

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

1. Lichamelijk contact bevordert zowel fysieke als psychologische genezing. Denk bijvoorbeeld aan een aantal remedies van de Chinese geneeskunde, zoals acupunctuur, of een massage, die helpen om de gezondheid van onze zenuwen te verbeteren, door ze te ontspannen. Ook de omhelzing van een dierbare kan therapeutisch zijn, vooral als we slechte tijden doormaken. Iemand fysiek dichtbij voelen, verlicht ons lijden en zorgt ervoor dat we ons minder alleen voelen.
2. De aanraking fungeert als een geleider van positieve energie, gevend en ontvangend. Het is een studie die laat zien dat door middel van fysiek contact individuen positieve impulsen geven en ontvangen die hun psychologisch welzijn te bevorderen.
3. Lichamelijk contact stelt je behoeften bloot. Een hand op een bepaalde manier op iemands schouder leggen wijst op een behoefte of een specifieke bedoeling, dat onze gesprekspartner door de kracht van de aanraking merkt.
4. Lichamelijk contact verbindt je met elkaar, dankzij emoties, gevoelens die je kan overbrengen door een handdruk, een schouderklopje, een omhelzing. Om met iemand in contact te komen, moet je muren afbreken, en daardoor voelen we ons dichterbij.
5. Een aanraking helpt om te communiceren. Door middel van een nauwkeurig gebaar of aanraking, wordt een verband tot stand gebracht met onze gesprekspartner en op basis van wie het is, een familielid of een werkgever, past ons fysieke contact zich aan de situatie aan waarin we ons bevinden.

Kortom, van onze vijf zintuigen speelt contact een belangrijke rol, zowel voor ons psychologisch welzijn als in die van de communicatie. Wanneer we voor iemand staan die over politiek praat of een biertje drinkt, laten we dan even stilstaan ​​om te zien hoe dit buitengewone zintuig werkt.

Advertisement