6 dingen die je volgens de Dalai Lama moet doen om jaloezie en negatieve energie te bestrijden

Janine image
door Janine

14 December 2018

6 dingen die je volgens de Dalai Lama moet doen om jaloezie en negatieve energie te bestrijden
Advertisement

We leven onze levens omringd door negatieve energie en daar hebben we een directe getuigenis van, wanneer we gemoedstoestanden ervaren zoals jaloezie en woede. Deze gevoelens schaden ons mentale welzijn en brengen ons rustige leven in gevaar. Om alle negativiteit af te weren en positieve energie op te laden, is het de Dalai Lama zelf die ons vertelt 6 wegen te volgen. De reis zal niet eenvoudig zijn, maar met geduld en standvastigheid zullen we het doel geregenereerd bereiken en spiritueel versterkt zijn.

via dalailama.com

Advertisement
Tranh ảnh, Thangka Hình Phật/Facebook

Tranh ảnh, Thangka Hình Phật/Facebook

1. Verwijdering: het is beter om de negatieve mensen uit je leven te verbannen en ze los te laten om er niet door beïnvloed te worden. Een van de adviezen van de Dalai Lama luidt: "Als iemand op zoek is naar een vuilnisbak om het afval weg te gooien, probeer dan te voorkomen dat het jouw ziel is".
2. Zeg "nee" tegen woede: als de mensen om ons heen jaloers op ons zijn, laten we er dan voor zorgen dat ze ons niet lastig vallen, want zoals de Tibetaanse monnik zegt: "Woede is eerder een teken van zwakte dan van sterkte" .
3. Zeg "ja" tegen vrede: we moeten altijd dragers zijn van vredesboodschappen om te voorkomen dat negatieve energie ons schaadt. De Dalai Lama zegt: "Het is veel beter om vrienden te maken, elkaar te begrijpen en ernaar te streven de mensheid te dienen in plaats van te bekritiseren en te vernietigen".

Advertisement
www.maxpixel.net

www.maxpixel.net

 

 

 

 

4. Positieve geest, gezond lichaam: positief denken jaagt negativiteit weg, maakt onze geest niet ziek en ook ons lichaam niet: "Als de geest vol zit met positieve gedachten, is het moeilijk voor het lichaam om ziek te worden", zegt de Dalai Lama.
5. Leven in rust: we moeten leren leven met het besef dat streven naar het bereiken van iets tegen elke prijs geen negatieve emotionele toestanden mag creëren. Rustiger leven helpt ons beter om te gaan met wat er met ons gebeurt, zonder door negatieve krachten te worden geleid. "Onthoud dat het niet krijgen wat je wilt soms een prachtige meevaller is", adviseert de Tibetaanse monnik.
6. De waarde van stilte: wanneer woede en afgunst op het punt staan te zegevieren, is het beter om diep adem te halen, en niet te reageren om deze negatieve emotionele toestanden in de kiem te smoren. De Dalai Lama vertelt ons: "Stilte is vaak het beste antwoord dat we kunnen geven".

Advertisement