Vaders kunnen moeders nog meer stress bezorgen dan hun kinderen, zo bleek uit dit onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vaders kunnen moeders nog meer stress…
Elkaar in de maling nemen, kan een wondermiddel zijn voor een stel: dat suggereert een onderzoek Kinderen zouden intelligentie vooral van hun moeder erven, dat suggereren enkele onderzoeken

Vaders kunnen moeders nog meer stress bezorgen dan hun kinderen, zo bleek uit dit onderzoek

Door Janine
4.347
Advertisement

We weten dat moeder zijn een stressvolle baan is: de zorg voor de kinderen, het huishouden en het werk buitenshuis, en wanneer je 's nachts je bed in duikt, kun je eindelijk zuchten van opluchting. Maar het is niet gezegd dat de problemen daar eindigen.

Volgens recente studies zouden deze talrijke en veeleisende taken zelfs niet de belangrijkste bron van stress voor een moeder zijn. Welke dan wel? Niet veel vrouwen zullen verrast zijn door het antwoord: hun echtgenoten.

via: today.com

 

Dit wordt bevestigd door een exclusieve enquête van TODAY, die 7.000 Amerikaanse moeders interviewde, en concludeerde dat als gemiddeld het stressniveau voor een moeder ongeveer 8,5 op 10 is, deze verantwoordelijkheid voor 46% zou worden toegeschreven aan de echtgenoot.

De reden is vooral te vinden in de andere manier van denken van mannen en vrouwen, vooral met betrekking tot kinderen: een moeder maakt zich bijvoorbeeld meer zorgen dan een vader.

In dit verband zei Deno Fleno, een van de moeders die betrokken was bij de enquête: "We werken (nvdr. zij en haar man) allebei fulltime en we proberen de tijd te verdelen die we aan de kinderen kunnen besteden, maar ik maak me veel meer zorgen dan hij. Mijn man maakt zich natuurlijk zorgen over hun toekomst, maar niet op dezelfde manier".

Een andere reden is de ongelijke verdeling van huishoudelijke taken, die voor bijna driekwart van de steekproef van de enquête bijna volledig op de vrouw terecht komt; bovendien beweren de geïnterviewde moeders ook dat ze gestresst zijn door niet genoeg tijd te hebben om alles te doen wat ze zouden moeten doen. Concreet gaf 1 op de 5 ondervraagde vrouwen aan dat het gebrek aan hulp van de partner bij de huishouding een bron van stress was.

foto: pexels

Een ander onderzoek uitgevoerd door het Working Mother Research Institute toonde aan dat 79% van de werkende moeders verantwoordelijk zijn voor het doen van de was en in het algemeen hebben ze twee keer zoveel kans om achter het fornuis te staan om iets te koken, in vergelijking met hun echtgenoten.

Hoe gaan ze met deze stress om? De moeders antwoordden dat het feit dat ze thuis voor de meeste taken moeten zorgen ervoor zorgt dat ze zich onder een sterke druk voelen staan, ze zouden zich willen ontspannen - maar zonder het te kunnen doen, en vaak alleen, omdat ze bijna al het werk in huis moeten doen.

Deze neiging om de meeste taken op vrouwen te laten vallen, moet niet gezien worden - alleen - als het product van een in essentie door mannelijke en patriarchale gedomineerde samenleving: hetzelfde probleem is te vinden bij homoseksuele paren, waarin het werk ook op een zeer onrechtmatige manier wordt verdeeld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt